Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 03:44
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Αναζητείται έδρα στα δικαστήρια

Off

Κατώτεροι των περιστάσεων και των συνθηκών μέσα στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας, αποδεικνύονται οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές ανάδειξης της ηγεσίας της ΠΕΔ Ηπείρου πριν από έναν περίπου χρόνο. 
Σε συνθήκες που και η αυτοδιοίκηση, κυρίως όμως η κοινωνία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αδυνατώντας να σταθεί στα πόδια της, οι αιρετοί εκπρόσωποι των παρατάξεων που διεκδίκησαν την ψήφο των αντιπροσώπων, δεν κατάφεραν να αποδεχθούν το αποτέλεσμα και να συγκροτήσουν ένα κοινό προεδρείο. 
Αυτό βέβαια δεν ήταν κάτι υποχρεωτικό, όμως σε τέτοιες συνθήκες, που ακόμη και σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, αναζητούνται ευρύτερες συναινέσεις, η εμμονή ορισμένων στις καρέκλες και η άρνηση αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος δεν μπορεί παρά να φαίνεται ως μία στάση έξω και πέρα από κάθε λογική. 
Η διεκδίκηση για την κατανομή της 21ης έδρας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια, που δεν έχουν αποφανθεί οριστικά, αν και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και επικεφαλής της νικήτριας παράταξης Γ. Λώλος, η πρωτόδικη απόφαση δικαιώνει την δική του παράταξη και νομιμοποιεί παράλληλα και τη συγκρότηση του προεδρείου, έτσι όπως αυτό λειτουργεί μέχρι και σήμερα.
Ωστόσο απέδωσε την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις παρατάξεις, που δεν αποδέχθηκαν και δεν αναγνώρισαν όπως είπε,  το αποτέλεσμα. 
«Καθένας κρίνεται από τέτοιες συμπεριφορές, όμως είναι γεγονός, ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την αυτοδιοίκηση δε χρειάζονται αντιπαραθέσεις, ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση και την ιδεολογική προσέγγιση του καθενός. Η ευθύνη όμως δεν είναι δική μας. Άλλωστε, η πρωτόδικη απόφαση μάς δικαιώνει και για την 21η έδρα και για τη νομιμότητα συγκρότησης του προεδρείου. Ακόμη όμως κι αν χάσουμε την έδρα, το προεδρείο πρέπει να ανήκει στη δική μας παράταξη που κέρδισε τις εκλογές, επομένως η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση δεν είναι δική μας», τόνισε ο κ. Λώλος.

Έκτακτη Γ.Σ της ΚΕΔΕ
Την Τρίτη στο μεταξύ 1 Δεκεμβρίου η ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί το οικονομικό αδιέξοδο της αυτοδιοίκησης, σε μία περίοδο που πρέπει να συνταχθούν και να «κλείσουν» οι προϋπολογισμοί για το 2016. Όπως ανέφερε πάντως ο κ. Λώλος, η προοπτική να «κλείσουν» οι προϋπολογισμοί των δήμων είναι αρκετά ισχνή, αφού οι περικοπές πόρων συνεχίζονται, ενώ για το 2015 οι δήμοι έχουν πάρει μόλις τέσσερις δόσεις της ΣΑΤΑ και φυσικά δεν έχουν λάβει το παραμικρό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντί τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου