Ήπειρος

Δίκτυο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Off

Ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του μήνα, έργα και δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους τα τελευταία χρόνια, στα οποία συμμετείχαν είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίροι οι φορείς της αυτοδιοίκησης. Μεταξύ αυτών και η ΠΕΔ Ηπείρου που ήταν επικεφαλής εταίρος στην υλοποίηση του έργου με τον τίτλο «Γέφυρες Ιστορίας και Παράδοση», μαζί με την Ένωση Νομαρχιών της περιφέρειας Απουλίας.
Στόχος του έργου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος τη ΠΕΔ Ηπείρου Γ. Λώλος ήταν η προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών μέσω της ανάδειξης και ανάπτυξης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και συγκεκριμένα των πέτρινων παραδοσιακών γεφυριών. Με την ολοκλήρωση του έργου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τα γεφύρια της παράδοσης» με ομιλητές τον Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άγγελο Παπαγεωργίου, τον αρχιτέκτονα Κοινωνικής και Οικονομικής Γεωγραφίας Μιχάλη Αράπογλου και τον πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλη Πασιάκο.

Συνέδριο για τα δάση
Σήμερα Σάββατο στο μεταξύ στις 18.00 στην αίθουσα εκπαιδεύσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, πραγματοποιείται το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Αειφορική διαχείριση και ανάδειξη δασών». Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται ένα ακόμη έργο στο οποίο συμμετείχε η ΠΕΔ ως επικεφαλής εταίρος και αφορούσε στα θέματα πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών».
Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι ο Δημ. Μαυρογιώργος προϊστάμενος Τμήματος Πολιτιστικής Προστασίας περιφέρειας Ηπείρου, ο επιπυραγός, διοικητής του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκόλιας και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαος Παπαευθυμίου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ