Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 03:06
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Μειωμένη η κίνηση στα κρεοπωλεία την Τσικνοπέμπτη

Off

Μειωμένη σε ποσοστό μέχρι και 20% ήταν η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία για την Τσικνοπέμπτη, κάτι που έχει την αιτία του πρωτίστως στην αύξηση των τιμών και στα προϊόντα κρέατος σε αντίστοιχο περίπου ποσοστό ή και μεγαλύτερο τους τελευταίους μήνες, αλλά και στην επιλογή των καταναλωτών, να προτιμήσουν μία έξοδο για φαγητό και διασκέδαση από το να μείνουν στο σπίτι και να «τσικνίσουν» παραδοσιακά.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ως εκτίμηση ο Γρηγόρης Κονταξής, πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων σε χθεσινές του δηλώσεις, κάνοντας μία αποτίμηση των προηγούμενων ημερών αλλά και ενόψει της Αποκριάς που και εκεί η κίνηση συνηθίζεται να είναι αυξημένη.

Άλλωστε, οι φετινές Απόκριες θα αποτελέσουν την «επιστροφή» στον καθιερωμένο εορτασμό, με τις τζαμάλες στα Γιάννενα να ανάβουν και πάλι, μετά από τέσσερα χρόνια, αφού τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις ήταν το 2019.

Από το 2020 που ενέσκηψε η πανδημία, μέχρι και το 2022 οι παραδοσιακές εκδηλώσεις των καρναβαλιστών σε όλη την Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκαν κάτι που αλλάζει φέτος και αναμένεται να προκαλέσει μία μεγάλη αύξηση και στην κατανάλωση.

Ενόψει πάντως του Πάσχα το μόνο βέβαιο τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως ανέφερε ο κ. Κονταξής είναι η επάρκεια στα αμνοερίφια.

Οι τιμές όμως, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί από τους παραγωγούς, που και αυτοί όπως και οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, όπως ανέφερε ο κ. Κονταξής προσπαθούν να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων ώστε να μην περάσουν στο σύνολό τους στους καταναλωτές. «Προς το παρόν αυτό που φαίνεται, ότι θα έχουμε είναι η επάρκεια στα προϊόντα και η προσπάθειά μας να κρατήσουμε τις τιμές, όσο γίνεται πιο χαμηλά. Τα προϊόντα έχουν αυξηθεί και περιμένουμε κι εμείς να δούμε τι θα γίνει στην πορεία, όμως προσπαθούμε να απορροφήσουμε τα μεγάλα ποσοστά της αύξησης, ώστε να συγκρατήσουμε τις τιμές, όσο αυτό είναι δυνατό», ανέφερε ο κ. Κονταξής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ