Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 04:58
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2015
Επικαιρότητα

Αγνοείται η βάση της συνεργασίας

Off

Οι συνθήκες της συνεννόησης και της συνεργασίας που εξακολουθούν για πολλοστή φορά μέσα στον μεγάλο πολιτικό χρόνο, να αγνοούνται από την χώρα μας, είναι αυτές που προκαλούν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε πολιτικό επίπεδο. 
Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πλην του Δημ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής η οποία δεν προσκλήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το Σάββατο, μπορεί να είχε ένα σαφές περιεχόμενο ως προς τη θεματολογία της, ωστόσο κανείς δε μπορεί να πει, ότι αποτέλεσε και τη βάση για μία διαφορετική πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον. Οι συνθήκες βέβαια και το περιβάλλον στο οποίο καλείται να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση, λαμβάνοντας αποφάσεις μακριά από τις δικές της προθέσεις και εξαγγελίες, υπαγορευόμενες από το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τις επόμενες ημέρες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μία και η αντιπολίτευση από την άλλη μπροστά σε μία ακόμη ιστορική μάχη για τη χώρα και τις προκλήσεις του μέλλοντος, επιλέγουν να δώσουν μάχες οπισθοφυλακής και όχι χαρακωμάτων, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε συνθήκες σύγκρουσης στο Κοινοβούλιο ενόψει της ψήφισης των σκληρών μέτρων κυρίως για το Ασφαλιστικό.
Όπως τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, η κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση και το διάλογο για θέματα που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενιών και η αναζήτηση αυτή δεν είναι ούτε επιφανειακή, αλλά ούτε και προσχηματική.
«Θέλουμε τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αυτά τα μεγάλα θέματα, όπως το Ασφαλιστικό που εάν συνεχίσουμε έτσι, το 2018 δε θα είναι βιώσιμο. Απαιτείται μία γενναία μεταρρύθμιση και όχι κορώνες από την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση έχει προτάσεις, όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Θυμόμαστε όμως όλοι κι εμείς και οι πολίτες τις καταστροφικές τους πολιτικές που οδήγησαν στην ύφεση και την ανεργία, στο καταστροφικό PSI και την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων. Το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης προκύπτει μόνον από εξωθεσμικούς κύκλους και δεν αποτελεί στόχο της κυβέρνησης, γιατί αυτή η προοπτική δεν αντανακλά στις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Κάτσης.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ Βασίλης Γιόγιακας τόνισε, ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ενώ παραδέχθηκε πως οι ώρες είναι κρίσιμες και για τη Ν.Δ που καλείται να ξεπεράσει τον σκόπελο που η ίδια δημιούργησε με τη στάση της.
«Είναι δεδομένο, ότι έρχονται σκληρά μέτρα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων όπως γράφεται κιόλας στον προϋπολογισμό με περικοπές συντάξεων. Η Ν.Δ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσεγγίζει τα θέματα αυτά απέναντι στην προχειρότητα της κυβέρνησης. Χρειάζεται αντοχή και υπομονή από τους πολίτες γιατί πιστεύω, ότι έρχονται δύσκολες ημέρες. Ως κόμμα της Ν.Δ οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο της Ν.Δ για ό,τι έγινε και θέλω να πιστεύω, ότι σύντομα θα ορίσουμε και την ημερομηνία των εκλογών και θα εκλέξουμε το νέο αρχηγό», τόνισε ο κ. Γιόγιακας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου