Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 07:04
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Η επόμενη ημέρα μετά τις εξελίξεις για τα Ασφαλτικά

Off

Στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης βρέθηκαν χθες τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπ. Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη Μονάδα Ασφαλτικών στη Σαγιάδα και για μια συνολικότερη ενημέρωση για το θέμα.

Η απόφαση του κ. Σκρέκα από την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε την ικανοποίηση των επαγγελματιών του πιο δυναμικά αναπτυσσόμενου στις εξαγωγές, κλάδου της ελληνικής οικονομίας, με τους επαγγελματίες και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου να τονίζουν, ότι αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει, είναι το επόμενο βήμα, δηλαδή η ανάκληση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας της Μονάδας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάν. Χεκίμογλου αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Λιάπη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το πρωί της Τετάρτης, έγινε ένα καθοριστικό πρώτο βήμα, που απαντά στην ίδια τη θεσμοθέτηση του Π.Δ για την ίδρυση της Ζώνης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργητικών Μονάδων στη Σαγιάδα, δραστηριότητα που δε μπορεί να είναι συμβατή με μία Μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος στην ίδια περιοχή. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πλέον εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, το θέμα θεωρείται λήξαν για εμάς και αυτό που πρέπει να ακολουθήσει, είναι η ανάκληση της άδειας εγκατάστασης της Μονάδας για να δοθεί οριστικό τέλος σε μία διαδικασία που μας ταλαιπωρεί για μία 20ετία. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε πετάμε στα σύννεφα και δε θεωρούμε, ότι έχει τελειώσει η ιστορία, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για να φτάσουμε στο οριστικό τέλος αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ο κ. Χεκίμογλου.

Συνάντηση με Γ. Αμυρά

Η αντιπροσωπεία των Ιχθυοκαλλιεργητών συναντήθηκε χθες και με τον υφ. Περιβάλλοντος Γεώρ. Αμυρά ενημερώνοντάς τον για τις εξελίξεις με τον υφυπουργό σε δηλώσεις του νωρίτερα στο ITV, να εμφανίζεται δικαιωμένος για τις προ διμήνου δηλώσεις του σχετικά με την διαδικασία που είχε προκαλέσει μία σχετική αναστάτωση στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας και όχι μόνο.

«Αυτό που είχα πει ισχύει στο ακέραιο, ότι στη δημόσια διοίκηση δε μπορείς να παρεμβαίνεις στο έργο των υπηρεσιών. Όποιος θεωρεί, ότι αδικείται προσφεύγει στα αρμόδια διοικητικά όργανα και εκεί αποδεικνύεται εάν έχει δίκιο ή άδικο. Θα πρέπει να εξαντλούνται οι παρεμβάσεις στην υπηρεσιακή αλυσίδα. Θεωρώ πάντως, ότι η απόφαση του υπουργού κ. Σκρέκα μας δίνει την ευκαιρία να τελειώσει οριστικά το θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και 20 χρόνια, κάτι που δεν τιμά κανέναν», ανέφερε ο κ. Αμυράς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ