Ήπειρος

Δέος στην άκρη του κενού

Off

Σοκ και δέος προκαλεί η εικόνα του σημείου στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 52χρονος οδηγός φορτηγού που εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό 200 περίπου μέτρων στην Εγνατία οδό.
Το πρωτοφανές συμβάν της περασμένης εβδομάδας, είναι από εκείνα που δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται πρωτοφανή και απίστευτα, συμβαίνουν όμως μία φορά σε πάρα πολλά χρόνια, δημιουργώντας την αίσθηση σε όλους, ότι τα πάντα τελικά είναι πιθανά. 
Ο 52χρονος οδηγός της νταλίκας που κινούνταν με κατεύθυνση προς την Ηγουμενίτσα για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος και αυτό βρέθηκε στο κενό, καταγράφοντας μία πτώση από ύψος 200 μέτρων, μέχρι να προσγειωθεί και να διαλυθεί στα βάθρα της κοιλαδογέφυρας στην περιοχή Κρυσταλλοπηγής. Στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε πυκνή ομίχλη και έντονη βροχόπτωση και ίσως αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό και τις συνθήκες που επηρέασαν καθοριστικά ώστε να προκληθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο 52χρονος οδηγός της νταλίκας πάντως στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος και για έναν επιπλέον λόγο καθώς για μία διαδρομή πολλών χιλιομέτρων από τη «Σκάλα» της Παραμυθιάς μέχρι τον κόμβο της Παραμυθιάς, ουσιαστικά μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει ένα κενό κάτω από το δρόμο και σε αυτό το κενό εξετράπη της πορείας του το βαρύ όχημα.  
Από χθες νωρίς το πρωί συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης της Εγνατία Οδός Α.Ε εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν τη ζημιά στο σιδερένιο κιγκλίδωμα, με τους εργάτες να κρέμονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου