Ήπειρος

Κερδίζει το στοίχημα της αναβάθμισης

Off

Τον τίτλο του τρίτου στη σειρά κατάταξης νοσοκομείου της Ηπείρου μετά τα δύο των Ιωαννίνων, ως προς τις δυνατότητες αλλά και ως προς τη δυναμική που αναπτύσσει και τις προοπτικές του, διεκδικεί το νοσοκομείο Φιλιατών, που μετά από μία περίοδο προβλημάτων, απαξίωσης και υποβάθμισης, έχει μπροστά του μεγάλες προκλήσεις. 
Ήδη μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επέκτασης του κτηρίου, εντός των δύο επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνονται και οι εργασίες ανακαίνισης στην παλαιά πτέρυγα του νοσοκομείου, έργο αναμφίβολα της διοίκησης του νοσοκομείου που έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα πριν από δύο χρόνια και δείχνει πως θα το κερδίσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα προς όφελος των υπηρεσιών υγείας σε πανηπειρωτικό επίπεδο. Το νοσοκομείο στοχεύει πλέον όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής Σπύρος Δερδεμέζης, στην ένταξη του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στη δομή του, έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ενώ σε φάση υλοποίησης βρίσκεται και μία μεγάλη παρέμβαση της διοίκησης με τη συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge και το πρόγραμμα e – health, που υλοποιείται. Ο κ. Δερδεμέζης τόνισε, ότι με την ολοκλήρωση και της ανακαίνισης είναι έτοιμες οι μονάδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον Παρηγορητικό πόνο, σημειώνοντας ωστόσο πως η λειτουργία τους εξαρτάται από τις διαθέσεις και τις δυνατότητες του υπ. Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το νοσοκομείο Φιλιατών διαγράφοντας μία εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μία θέση ισχύος έναντι των άλλων περιφερειακών νοσοκομείων της Ηπείρου πλην των Ιωαννίνων.
«Τα νοσοκομεία πρέπει να δρουν και να λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά μεταξύ τους και όχι ανταγωνιστικά. Πιστεύουμε, ότι με τις υποδομές που αναπτύξαμε τελευταία στο νοσοκομείο Φιλιατών θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην τοπική κοινωνία, μειώνοντας παράλληλα και το κόστος για το ελληνικό κράτος. Η προσπάθειά μας απέφερε αποτελέσματα και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, καθώς το νοσοκομείο μας είναι ένα από τα λίγα χωρίς παθητικό ισολογισμό και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε δράσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας», τόνισε ο κ. Δερδεμέζης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου