Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:00
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2023
Πολιτισμός

Κυριακή στο Μουσείο με δύο διαλέξεις

Off

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ξεκινά ξανά τον κύκλο διαλέξεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων με τον τίτλο: Κυριακή στο Μουσείο και διοργανώνει σειρά διαλέξεων για το ευρύ κοινό, προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια του Μουσείου. 

Την Κυριακή, 5 Μαρτίου, στις 11.00, θα πραγματοποιηθούν δύο ομιλίες:

•Ο δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: Ευεργέτες, δωρητές και χορηγοί. Η περίπτωση του Εθνικού Νομισματικού Μουσείου.

και

• Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Ξενοφών Μπήτσικας, θα παρουσιάσει τον κατάλογο της έκθεσης Testimonia et Memorabilia. Η Δωρεά του Ανδρέα Μπούζα στα Ιωάννινα.

Πρόκειται για την έκθεση η οποία παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και περιλαμβάνει τα πιο αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της Δωρεάς του ηπειρώτη ιατρού Ανδρέα Μπούζα, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Στον κατάλογο παρουσιάζονται 647 αντικείμενα, αρχαία και βυζαντινά, από τα 2410 αντικείμενα που δώρησε στην Εφορεία ο επιφανής ηπειρώτης.

Η έκθεση με τίτλο: Testimonia et Memorabilia. Η δωρεά του Ανδρέα Μπούζα στα Ιωάννινα, θα φιλοξενείται  έως το τέλος Απριλίου.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ