Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:27
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Συνεχίζουν την παράδοση της ευεργεσίας

Off

Την διαχρονική παράδοση της ηπειρωτικής ευποιίας συνέχισε και λάμπρυνε με τη δική της συνεισφορά η οικογένεια του αείμνηστου Φίλιππου Ντρίτσου και της συζύγου του, Αρετής. Από τη μακρινή Αργεντινή και τη Γη του Πυρός στην οποία βρέθηκαν πριν πολλές δεκαετίες, το όνειρό τους ήταν ανέκαθεν να στηρίξουν εμπράκτως τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Φίλιππος στους Φιλιάτες, με καταγωγή από το Παλαιοχώρι. 
Το ίδιο και η σύζυγός του Αρετή, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, αδελφή του αείμνηστου τέως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Μιχ. Παντελή, που μετά τον ξαφνικό χαμό του συζύγου της, ανέλαβε να υλοποιήσει τη δική του επιθυμία. Έτσι, μετά από την εκδήλωση του σχετικού ενδιαφέροντός της, και την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών, και προσωπικά του διοικητή κ. Δερδεμέζη, η Αρετή Ντρίτσου έκανε μία μεγάλη δωρεά στο νοσοκομείο, που κατάφερε μέσα από αυτήν να ενισχύσει το ακτινοδιαγνωστικό, το γαστρεντερολογικό, το ορθοπαιδικό και το ουρολογικό τμήμα. Χθες, ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης της οφειλόμενης τιμής και αναγνώρισης αυτής της εξαιρετικά σπουδαίας προσφοράς με τον διοικητή του νοσοκομείου να απονέμει τιμητική πλακέτα στην κα Αρετή, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες όχι μόνο του Ιδρύματος, αλλά του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. 
Η ίδια, συγκινημένη, μίλησε για την επιθυμία του συζύγου της να βοηθήσει τη γενέτειρά του, την οποία όμως δεν πρόλαβε να υλοποιήσει όσο ζούσε και ανέλαβε η ίδια την εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος. Νωρίτερα, στην είσοδο του νοσοκομείου εψάλη τρισάγιο στη μνήμη του ευεργέτη Φίλιππα Ντρίτσου. 
Παρόντες ακόμη στην λιτή και συγκινητική εκδήλωση, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς και ακόμη εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων.
«Είναι ό,τι λιγότερο μπορούμε να κάνουμε για την οικογένεια αυτή που με την προσφορά της έδωσε πνοή στο νοσοκομείο», σημείωσε ο κ. Δερδεμέζης, ενώ στη σπουδαιότητα της προσφοράς στάθηκαν και οι κ.κ Κάτσης και Γιόγιακας με τον πρώτο να τονίζει πως τέτοιου είδους ενέργειες δε θα πρέπει να αποτελούν την αφορμή για να ξεχνά κανείς την συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.
Ακολούθησε μία δεύτερη βράβευση της κας Ντρίτσου στο δημαρχείο, από τον δήμαρχο και το δημ. συμβούλιο Φιλιατών με τον δήμαρχο Σπύρο Παππά να αναφέρεται στην σπουδαιότητα της προσφοράς, όχι μόνο στο νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά και για την ενίσχυση των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου