Επικαιρότητα

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων

Off

Την ιστορική ευθύνη να αναλάβει το «τιμόνι» του δήμου Ιωαννιτών μετά το θάνατο του Μ. Ελισάφ ανέλαβε από χθες, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Δημ. Παπαγεωργίου, που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ομάδα της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή».

Ένα δεκαήμερο μετά το θάνατο του Μ. Ελισάφ και μέσα από μία διαδικασία που έτσι κι αλλιώς ήταν και παραμένει δύσκολη, ο κ. Παπαγεωργίου αμέσως μετά την εκλογή του ως ο «πρώτος δημότης» των Ιωαννίνων, έκανε λόγο για ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης που αναλαμβάνει ο ίδιος, αλλά και η παράταξη ώστε να συνεχίσει το έργο του Μ. Ελισάφ.

Η διαδικασία πάντως δεν ήταν ανέφελη, καθώς από τους έντεκα δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Λυκογιώργου, τον κ. Παπαγεωργίου ψήφισαν οι οκτώ, με τον κ. Πήχα, την κα Τύρου – Ούζα και τον κ. Λυκογιώργο να απέχουν της διαδικασίας. Οι δύο πρώτοι επικαλέστηκαν διαδικαστικούς λόγους, τονίζοντας, πως δεν έχει διασφαλιστεί η νομιμότητα της σύνθεσης του εκλεκτορικού σώματος, με την απάντηση πάντως επ’ αυτού να έχει δοθεί λίγο νωρίτερα από τον πλειοψηφήσαντα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης και εκτελών μέχρι χθες, χρέη προσωρινού δημάρχου Ιωάν. Τσίμαρη, που έκανε λόγο για μία απόλυτα νόμιμη σύγκληση του εκλεκτορικού σώματος. Ο κ. Τσίμαρης έκανε και μία μεγάλη αναφορά στην παρακαταθήκη του Μ. Ελισάφ, στην αρχή της συνεδρίασης λέγοντας μεταξύ άλλων πως η στιγμή αυτή είναι ιστορική για την πόλη, μία στιγμή όμως που κανείς δεν είχε φανταστεί.

«Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ άνοιξε ένα νέο “παράθυρο” στην πόλη των Ιωαννίνων. Ήταν μία κορυφαία στιγμή για την ιστορία της πόλης. Ο θάνατός του δεν θα πρέπει να κλείσει το παράθυρο αυτό. Είναι δικό μας χρέος να το κρατήσουμε διάπλατα ανοιχτό και να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα Γιάννενα της Νέας Εποχής. Του το οφείλουμε..» ανέφερε.

Η εκλογή

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίμαρης η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει.

«Το πράττουμε με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και εκ πεποιθήσεως επεδίωκε και προσπαθούσε να διασφαλίσει ο δήμαρχος και η παράταξή μας.

Οι πολίτες το 2019 επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον Μωυσή Ελισάφ για δήμαρχό τους. Η παράταξη μας Νέα Εποχή και ο Μωυσής Ελισάφ ως ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν από τους πολίτες την εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν.

Η παράταξη αυτή επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του  δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει και νομικά και ηθικά. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση του εκλογικού σώματος.

Επιδιώκοντας την τήρηση της νομιμότητας ο δήμαρχος απευθύνθηκε  έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο υπουργείο Εσωτερικών  παραθέτοντας και μάλιστα απολύτως τεκμηριωμένα, την δική του άποψη, χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη. Να είστε βέβαιοι ότι η παράταξή μας, όλοι μας, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής μας διαδικασίας, θα συνεχίσουμε με ενότητα να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε της  δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών  με αίσθημα ευθύνης προς την παρακαταθήκη του δημάρχου μας», κατέληξε ο κ. Τσίμαρης.

«Η παράταξη θα έχει συνέχεια»

Συγκινημένος ο Δημ. Παπαγεωργίου στην πρώτη του επίσημη τοποθέτηση μετά την εκλογή του, ανέφερε:

«Η σημερινή ήταν μία πραγματικά δύσκολη διαδικασία. Και ήταν δύσκολη επειδή η δημοτική μας ομάδα συνήλθε για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του ηγέτη και δημάρχου μας Μωυσή Ελισάφ.

Ταυτόχρονα καθιστά τις δικές μας ευθύνες απέναντι στους δημότες  ακόμη μεγαλύτερες.

Δεσμεύομαι ότι θα υπηρετήσω με συνέπεια το πρόγραμμα της παράταξής μας, τις προτεραιότητες και τους στόχους που είχαμε θέσει, το όραμα του Μωυσή Ελισάφ για μία πόλη που θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και έναν δήμο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών.

Με διάθεση για συνεργασία, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη και με σκληρή δουλειά θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας το καλύτερο. Η παράταξή μας τιμώντας τις δεσμεύσεις της θα είναι παρούσα στην επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στη μνήμη και στην παρακαταθήκη του δημάρχου μας θα εργαστούμε με ενότητα και αίσθηση καθήκοντος για να ολοκληρώσουμε το έργο μας για το οποίο και θα κριθούμε. Στην πορεία αυτή δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους συναδέλφους που τον ψήφισαν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ