Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 10:06
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2015
Αθλητικά

Το Τζούντο ανεβαίνει στο Καλπάκι

Off

Κάλεσμα στο κοινό και τους φίλους του αθλητισμού να παρακολουθήσουν τους 1ους  Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες Τζούντο το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών από όλη την Ελλάδα, απηύθυνε η πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Α.Σ. Παναγιώτα Κυρίτση, σε συνέντευξη τύπου χτες στο ξενοδοχείο Olympic. 
Οι αγώνες διεξάγονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Πωγωνίου, την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τον Πανηπειρωτικό Α.Σ..
Η επιλογή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλπακίου, για την διεξαγωγή των αγώνων, έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Α.Σ. διότι από εκεί ξεκίνησαν οι πρώτες προπονήσεις του συλλόγου και από εκεί ήρθαν τα πρώτα μετάλλια των αθλητών.  
Οι αγώνες, γίνονται με στόχο την ανάπτυξη και την προβολή του αθλήματος του Τζούντο και αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 350 αθλητές από διάφορες πόλεις όπως: Γιάννενα, Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. 
Θα ξεκινήσουν, δε, το πρωί στις 10, ενώ η επίσημη τελετή έναρξης προγραμματίζεται στις 12:00.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περικλής Βασιλάκης, τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει την εκδήλωση και συγχαίρει για την πρωτοβουλία τον σύλλογο. «Η Περιφέρεια στηρίζει τα αθλήματα που δεν είναι τόσο διαδεδομένα.  Στο τζούντο υπάρχει σεβασμός που θα πρέπει να κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας»
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ευχαρίστησε  το σύλλογο για την επιλογή να γίνουν οι αγώνες στον δήμο που τόσα έχει προσφέρει. «Αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία όχι μόνο ως χορηγοί αλλά και ως συνδιοργανωτές, άλλωστε συμμετάσχουν και πολλά παιδιά από την περιοχή. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε» είπε ο δήμαρχος.
Τέλος, ο προπονητής τζούντο Οδυσσέας Νάτσης, αναφέρθηκε στο τζούντο σημειώνοντας ότι το άθλημα βοηθάει τα παιδιά να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους ενώ παράλληλα γίνονται πιο εξωστρεφή: «Το τζούντο συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην πειθαρχία όσο και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης των αθλητών. Και τα δύο είναι σημαντικά ειδικά την σημερινή εποχή» είπε.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ