Επικαιρότητα

Στηρίζοντας τις δομές ειδικής αγωγής

Off

Οι «Ήρωες της Digea» συνάντησαν στα Ιωάννινα το προηγούμενο διήμερο τους πραγματικούς ήρωες, τα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές ειδικής αγωγής και κατάρτισης, όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές.

Η Digea υλοποιώντας το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που ξεκίνησε το 2018 έκανε «στάση» στα Ιωάννινα την Τετάρτη και την Πέμπτη, με διαδοχικές επισκέψεις σε Ειδικά Σχολεία, ενώ σήμερα Παρασκευή, οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στη Θεσπρωτία.

Το πρωί της Πέμπτης, το κλιμάκιο της Digea επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το Σχολείο Αναπήρων Παίδων στις νέες του εγκαταστάσεις στο παλιό Χατζηκώστα, όπου παραδόθηκε ένας υπερσύγχρονος εξοπλισμός με έναν διαδραστικό πίνακα, έναν προτζέκτορα και έναν εκτυπωτή, ενώ μοιράστηκαν και δώρα στα παιδιά.

Ο διευθυντής του ΣΑΠ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία για την προσφορά της και για την επίσκεψη και στήριξή της, στέλνοντάς παράλληλα και ένα μήνυμα υπέρ της αποιδρυματοποίησης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ή δεξιότητες, που έχουν πλέον την ευκαιρία να βγουν από το σπίτι και να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους.

Από την πλευρά της εταιρείας ο Νίκος Μαστοράκης, διευθύνων σύμβουλος της Digea, δεν έμεινε στο τυπικό, όπως το χαρακτήρισε της πρωτοβουλίας, αλλά στο ουσιαστικό σκέλος που είναι όπως είπε, το χαμόγελο και η χαρά που βλέπουν στα πρόσωπα των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους.

«Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια και η προσφορά αυτών των ανθρώπων που έχουν ένα πολύ δύσκολο ρόλο να επιτελέσουν. Το κυρίαρχο δεν είναι ούτε τα δώρα στα παιδιά, ούτε ο εξοπλισμός για τα σχολεία, αλλά το χαμόγελο που βλέπουμε στα πρόσωπά τους. Θέλουμε να στείλουμε όμως και δύο μηνύματα μέσα από τις δράσεις μας.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι δε μπορεί και δεν πρέπει κανέναν παιδί που βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση να μένει μόνο στο σπίτι και ένα δεύτερο ότι η Πολιτεία που έχει κάνει πολλά βήματα στο συγκεκριμένο τομέα, με σύγχρονες δομές, θα πρέπει να δει με ποιον τρόπο θα βοηθήσει τα παιδιά από την ηλικία των 22 ετών και έπειτα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε αντίστοιχες δομές, και που από κάποια στιγμή κι έπειτα, δε θα έχουν και τη βοήθεια των οικογενειών τους», ανέφερε ο κ. Μαστοράκης.

Για στιγμές χαράς και συγκίνησης που βιώνουν κάθε φορά που επισκέπτονται τέτοιες δομές έκανε λόγο και ο Γεώργιος Ζώης, μέλος του ΔΣ της Digea, που έλκει μάλιστα την καταγωγή του από τα Ιωάννινα.

«Όταν δίνεις αγάπη, παίρνεις και αγάπη, και αυτό το βλέπουμε από τα χαμόγελα και τις μεγάλες αγκαλιές των παιδιών. Προσωπικά, είμαι υπερήφανος που κατάγομαι από τα Γιάννενα, που διαθέτουν πλέον τέτοιες δομές για τα παιδιά και με προσωπικό που δίνει τα πάντα για τα παιδιά αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι επισκέψεις

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στα Γιάννενα, το κλιμάκιο της Digea επισκέφθηκε διαδοχικά τα εξής σχολεία : 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 2ο & 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, την ΕΛΕΠΑΠ, το Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σωματικά Αναπήρων Παιδιών, τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Ιωαννίνων ΚΚΠΠΗ, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Πωγωνιανής και το Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης. Η δράση ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή, με επισκέψεις στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θεσπρωτίας, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.

Το ταξίδι για τους «Ήρωες της Digea» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, και μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Εύβοια, Λήμνο, Αϊ Στράτη, Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Λαμία και Καρπενήσι, χαρίζοντας χαμόγελα και προσφέροντας στήριξη στα παιδιά και στις τοπικές κοινωνίες.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου