Ήπειρος

Καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών

Off

Δεν αμφισβητεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει, λόγω υποχρηματοδότησης και ελλείψεων προσωπικού, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ωστόσο δρομολογεί λύσεις, σημειώνοντας ότι το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο «εξακολουθεί να παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς της Περιφέρειας Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, των Ιονίων Νήσων, της Θεσσαλίας, της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και περιοχών της Νότιας Αλβανίας, καλύπτοντας πλήρως τις υγειονομικές ανάγκες των Περιφερειών αυτών και διατηρώντας την υψηλή θέση του στα καλύτερα Νοσοκομεία της χώρας μας».
Η ανακοίνωση, αποτελεί απάντηση στα όσα ειπώθηκαν την Παρασκευή από το ΔΣ της ΕΙΝΗ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, αλλά και γενικότερα στις μονάδες υγείας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.
Ειδικότερα, ο κ. Βάββας, ξεκαθαρίζει αρχικά ότι το ΠΓΝΙ δεν αντιμετώπισε και δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά στην προμήθεια φαρμάκων, υλικών και υπηρεσιών, ενημερώνοντας ότι κατά το έτος 2014 και σε όλη τη διάρκεια του 2015, δεν υπήρξαν αναβολές προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων ή χειρουργείων.
Όσον αφορά στον προϋπολογισμό, αν και ο αρχικός για το έτος 2015, ήταν 34.882.892,21€, (σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2014), θα διαμορφωθεί τελικά στα 41.000.000,00€. 
Ωστόσο, αποτελεί πάγια θέση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στα επίπεδα του 2013 (περίπου 50.000.000,00€), καθώς όλοι οι λειτουργικοί δείκτες του Νοσοκομείου παρουσίασαν αυξητική τάση κατά τα έτη 2014 και 2015.

Ελλείψεις προσωπικού
Όσο για τη λειτουργία της Ενδοκρινολογικής Κλινικής, η οποία από τις αρχές Σεπτεμβρίου στελεχώνεται με έναν μόνο ειδικευμένο ιατρό ΕΣΥ, τον Διευθυντή της Κλινικής, Επίκουρο Καθηγητή Στ. Τίγκα και πέντε ειδικευόμενους ιατρούς, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα, αναμένεται ο διορισμός ενός επικουρικού, εντός του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για την άμεση προκήρυξη δύο θέσεων ειδικευμένων ιατρών (Επιμελητών Β).
Προς το παρόν, τις ανάγκες καλύπτει ο γενικός ιατρός Γ. Φίλης, ο οποίος μετακινήθηκε από το Κ.Υ. Δελβινακίου και ειδικευμένοι ιατροί της Β’ Παθολογικής Κλινικής.
Το ζήτημα όμως της έλλειψης ιατρικού προσωπικού δεν αφορά μόνο στην Ενδοκρινολογική, γι’ αυτό και η Διοίκηση ζητά την κάλυψη οκτώ ακόμη θέσεων, οι οποίες έχουν εγκριθεί και βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης εντός του τρέχοντος έτους. Οι θέσεις αυτές είναι: Παθολογικής Ογκολογίας, Πνευμονολογίας, Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς, Αναισθησιολογίας (έχει αναρτηθεί ήδη η απόφαση πρόσληψής του), Ρευματολογίας, Επεμβατικής Ακτινολογίας, Παιδοψυχίατρου, για το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και ΩΡΛ.
Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί και τα αντίστοιχα αιτήματα για επικουρικό προσωπικό κατά το έτος 2016, στις ακόλουθες ειδικότητες: Ενός ιατρού Πλαστικής Χειρουργικής, δύο για το ΤΕΠ και από ενός ιατρού για τη ΜΕΘ, τη Νεογνολογική Κλινική, Παθολογικής Ανατομίας και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
«Για τις αιτούμενες θέσεις του επικουρικού ιατρικού προσωπικού υπάρχει συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τους Διευθυντές των Κλινικών και ιεράρχηση των αιτημάτων τους από τους Διευθυντές των Τομέων, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, ώστε να καλύπτονται οι άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου», σημειώνει ο κ. Βάββας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου