Επικαιρότητα

Συνέχεια στη διοίκηση, διακοπή στην εσωστρέφεια

Off

Το μήνυμα της συνέχειας της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» στη διοίκηση του δήμου, μαζί (;) με τις συμπράττουσες παρατάξεις, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που εξελίσσεται και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της καθημερινότητας το επόμενο διάστημα, έστειλε χθες ο δήμαρχος της πόλης Δημ. Παπαγεωργίου στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η δημοτική αρχή, αλλά και σε δεύτερο πλάνο η παράταξη, με την ξεκάθαρη υποσημείωση, ότι και οι δύο (δημοτική αρχή και παράταξη αντίστοιχα) είναι παρούσες και δυνατές.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης έδωσε απαντήσεις στα ζητήματα νομικής και πολιτικής φύσεως που σχετίζονται με την εκλογή του, ξεκαθαρίζοντας, ότι ο ίδιος μπορεί να μην είναι εκλεγμένος από τους πολίτες για το αξίωμα του δημάρχου, αυτό δε σημαίνει όμως, ότι θα είναι και δήμαρχος μειωμένης ευθύνης.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η απώλεια του Μωυσή Ελισάφ αποτέλεσε ένα θλιβερό κι ανατρεπτικό γεγονός «που θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό».

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μια νέα συνθήκη στην οποία ο ίδιος ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Μέρος αυτής αποτελεί η διατήρηση της συνέχειας και της συνέπειας όπως και η ολοκλήρωση του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής.

«Ο δήμος οφείλει και πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, την βελτίωση της καθημερινότητάς του, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Με αυτό το πνεύμα δεν είναι στις προθέσεις μου η ανατροπή των υφιστάμενων συνεργασιών. Τις τιμώ και αναμένω αμφίδρομη στάση.

Έχω πλήρη επίγνωση ότι δεν είμαι ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης. Όμως δεν θα είμαι δήμαρχος υπό ομηρεία, ούτε υπηρεσιακός και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαι δήμαρχος μειωμένης ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως είπε θα ασκήσει τα καθήκοντά του υπό το πρίσμα της ενότητας, της συνέπειας και της συνέχειας.

Οι άμεσοι πολιτικοί στόχοι

Αναφερόμενος στους άμεσους πολιτικούς στόχους είπε ότι «αυτοί είναι η ομαλή εξέλιξη και η ολοκλήρωση των έργων, η στήριξη των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για την εμβάθυνση της κοινωνικής συνοχής, η ενίσχυση της προσπάθειας όλων μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα – είναι μια διαδικασία επίπονη και αδιάκοπη – η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων με έμφαση στις παιδικές χαρές και η βελτίωση των σχολικών υποδομών».

Δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή καταθέτοντας όλες του τις δυνάμεις.

«Για μένα δεν υπάρχει προσωπική στρατηγική, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που πιστεύουν ότι υπάρχει ηθική στο χώρο της πολιτικής και δέσμευσή μου είναι να καταθέσω το προσωπικό μου κεφάλαιο για να κάνουμε τα Γιάννενα καλύτερα. Προσωπικά λοιπόν δεν επιδίωξα επαγγελματική σχέση με την πολιτική.  Ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα το έκανα με παρρησία γνώμης, χωρίς καμία εξάρτηση, χωρίς κανένα δάνειο και ειδικά με πολύ δουλειά.

Δεν ανέχομαι το ψέμα, την διαβολή, την υποκρισία και την αλαζονεία.

Με αυτά τα δεδομένα θα λειτουργήσω και από τη θέση του δημάρχου», υπογράμμισε.

Η νομιμότητα εκλογής

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της εκλογής του ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι έγινε στη βάση όσων προβλέπει η νομοθεσία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν απάντησε στον προσδιορισμένο από το νόμο χρόνο και δεν έχει δικαιοδοσία να επανέλθει, ούτε καν στην περίπτωση που η γνωμοδότης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι διαφορετική από τη θέση της δημοτικής αρχής. Σε αυτήν την περίπτωση ανέφερε, πως αποτελεί μονόδρομο για όποιον πολίτη ή φορέα επιθυμεί, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Συγκαλείται η Ολομέλεια

της παράταξης

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει όλους με σεβασμό και ζητά το ίδιο και από λες τις παρατάξεις, ενώ κατέστησε σαφές ότι η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» θα είναι παρούσα στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

«Η παράταξη δεν πρόκειται να αφεθεί στην πολιτική λεηλασία. Ήρθε για να μείνει. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι στο στόχο μας και πάντα δίπλα στους πολίτες» τόνισε.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι άμεσα θα συγκληθεί η Γραμματεία της παράταξης και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η Ολομέλειά της.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ