Ήπειρος

Δύο νεκροί το Νοέμβριο στην Ήπειρο

Off

Περισσότερα τροχαία και θυσίες στο βωμό της ασφάλτου, είχαμε τον Νοέμβριο στην Ήπειρο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, με τις αιτίες που τη «βάφουν» κόκκινη, να παραμένουν διαχρονικά, οι ίδιες.
Οι οδηγοί, στην περιοχή μας συνεχίζουν να πατάνε γκάζι, μεθυσμένοι, ενώ αγνοούν την ύπαρξη ζώνης και κράνους.
Για την ακρίβεια, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας και η απόσπασης της προσοχής του οδηγού, αποτέλεσαν τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων- δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα. 
Στα παραπάνω, προστίθεται κι ένας παράγοντας, που δεν εξαρτάται από τους οδηγούς, αλλά προκαλεί σοβαρά τροχαία, εάν δεν ληφθεί υπόψιν: οι κακές καιρικές συνθήκες και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν εννέα τροχαία δυστυχήματα, όσα και το 2014, εκ των οποίων δύο θανατηφόρα, έναντι ενός το 2014, δύο με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι ενός το 2014 και πέντε τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου, έναντι επτά το 2014.
Από αυτά, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες, έναντι 15 το 2014, εκ των οποίων δύο νεκροί, έναντι ενός το 2014, δύο σοβαρά τραυματίες, όσοι και πέρυσι δηλαδή και 8 ελαφρά τραυματίες, έναντι 12 το 2014.

4.086 παραβάσεις
Συνολικά, βεβαιώθηκαν 4.086 παραβάσεις, μόνο το Νοέμβριο, εκ των οποίων 538 για υπερβολική ταχύτητα, 129 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 115 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 40 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 35 για αντικανονικό προσπέρασμα, 28 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 22 για αντικανονικούς ελιγμούς, 21 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και τέσσερις για παραβίαση προτεραιότητας. 
Σημειώνεται, επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 97 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 115 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου