Ήπειρος

Εξυγιαίνεται η ΔΕΥΑΙ… ως το 2019

Off

Το τέλος της δημοτικής θητείας όρισε ως το τέλος του χρονοδιαγράμματος εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ ο δήμαρχος και πρόεδρος της επιχείρησης Θωμάς Μπέγκας.
Η πολυσυζητημένη και αναμενόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την πορεία εξυγίανσης της ΔΕΥΑΙ, τις προοπτικές της, αλλά και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων δεν έχει γίνει ακόμη, ωστόσο στις συνεδριάσεις υπάρχουν αναφορές περιστασιακές, λόγω παρεμβάσεων της αντιπολίτευσης.
Αυτή τη φορά ήταν αρκετή η παρέμβαση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», που παραχώρησε συνέντευξη τύπου με συγκεκριμένες αναφορές για τη ΔΕΥΑΙ και τον δήμαρχο να απαντά στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση.
Ο κ. Μπέγκας είπε πως η εξυγίανση έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της δημοτικής θητείας.
«Ακούγονται και λέγονται πολλά, όπως και από την παράταξη του κ. Μπαρτζώκα, όμως ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί και έχουν μελετήσει συγκεκριμένες παραμέτρους όπως είναι το κόστος και το όφελος από μια πιθανή απομάκρυνση εργαζομένων ή στελεχών.
Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι να αναπληρώσουμε από τον εσωτερικό μηχανισμό, οποιαδήποτε κενά δημιουργηθούν», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Αιχμές  για την Τράπεζα Ηπείρου
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την ανατροπή» Λαζ. Νάτσης ζήτησε ενημέρωση για το εάν ο δήμος στηρίζει την προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου, με τον δήμαρχο να απαντά ότι η στήριξη είναι σε πολιτικό επίπεδο, ενώ υπάρχει και συνεργασία.
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Μπέγκα όταν κάλεσε την Τράπεζα Ηπείρου να κάνει την αυτοκριτική της για το πως διαχειρίστηκε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις…

Αυστηρή γραμμή για τα αδέσποτα
Απαντώντας τέλος σε αναφορά του Ν. Γκόντα για την ανάγκη λήψης μέτρων έτσι ώστε να περιοριστούν οι επιθέσεις αδέσποτων σε συμπολίτες ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι το τελευταίο περιστατικό αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή έτσι ώστε να ακολουθηθεί από τον δήμο μία διαφορετική πολιτική ως προς την επανένταξη των αδέσποτων.
«Οι παρεμβάσεις του Δήμου εξαντλούνται στη στείρωση, τις εξετάσεις και την επανένταξη. Διαφωνούμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις ότι η επανένταξη θα πρέπει να γίνεται στο χώρο όπου βρέθηκαν, ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Η απόφασή μας, επειδή το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση και επειδή ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται, η επανένταξη θα γίνεται σε απομακρυσμένα σημεία.
Τέλος, ο κ. Μπέγκας σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Γκόντα για τον «φτωχό στολισμό» της πόλης είπε πως η δημοτική αρχή δεν τάσσεται υπέρ της υπερβολής, κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου