Ήπειρος

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Off

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις πολιτιστικών συλλόγων που κατάφεραν με τις δυνάμεις και τη συνδρομή των μελών τους να αλλάξουν την εικόνα σε μία περιοχή της συνοικίας τους.
Ο λόγος για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλούτσιανης «Η Αγία Μαρίνα» που μέσα από συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων τριών ετών έκανε μία μεγάλη παρέμβαση καθαρισμού στο χώρο των πρώην Στρατιωτικών Φυλακών, ενώ αναστήλωσε και την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου που βρίσκεται εντός του οικοπέδου.
Σε λίγες ημέρες μάλιστα με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου θα πραγματοποιηθούν και διήμερες εκδηλώσεις στις οποίες έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της πόλης που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την αλλαγή της εικόνας στο χώρο.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Βλάχος τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν τις προσπάθειες του Δήμου για την αξιοποίηση του χώρου, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν να περιμένουν τα προηγούμενα χρόνια μία κατάσταση που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.
Με την λειτουργία του Ιερού Ναού και τη συμφωνία με την Ενορία Αγίας Μαρίνας, η περιοχή αποκτά μία δεύτερη εκκλησία, κάτι που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια.
«Από την Αγία Μαρίνα ο επόμενος ναός είναι στον Άγιο Ιωάννη. Έχουμε σχεδόν δέκα χρόνια που έχουμε εκφράσει το αίτημα για νέο Ιερό Ναό και η δέσμευση που είχαμε αποσπάσει αφορούσε στη μία από τις δύο εκκλησίες εντός του Στρατοπέδου Βελισσαρίου. Η υπόθεση όμως δεν έχει προχωρήσει και γι’ αυτό αποφασίσαμε να καταστήσουμε λειτουργική την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου», τόνισε ο κ. Βλάχος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ