Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 06:40
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ – «Να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν»

Off

Να βρεθούν λύσεις για τους αποφοίτους της Γεωπονικής ζητά η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Όπως αναφέρει σε δήλωσή της:

«Οι καθηγητές και οι φοιτητές της Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κινητοποιούνται και διεκδικούν το αυτονόητο: οι σπουδές να έχουν αξία, τα πτυχία αντίκρισμα και οι απόφοιτοι επαγγελματικά δικαιώματα. «Ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση των ιδιωτικών κολεγίων και για έναν πρωθυπουργό που «γνωρίζει πως υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από το μισθό τους».

Η παραίτηση των καθηγητών είναι μια κραυγή αγωνίας, μια ύστατη πράξη για να σταματήσει η απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και η αδικία σε βάρος των φοιτητών τους. Εδώ και τέσσερα χρόνια, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας υπονομεύουν με κάθε δυνατό τρόπο τα ΑΕΙ και το νέο ακαδημαϊκό χάρτη που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από εξαντλητικό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Όπως προσθέτει:

«Με το νόμο 4559/2018 θεσμοθετήθηκε η συνέργεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, συγκροτώντας ένα αναβαθμισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, προβλέφθηκαν οι διαδικασίες για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του πρώην ΤΕΙ. Πρόκειται για ένα νόμο και μια μεταρρύθμιση που πολεμήθηκε σφοδρά από την τότε αντιπολιτευόμενη ΝΔ. Από το 2019 και έπειτα, ως κυβέρνηση επέλεξε να μην κινήσει ούτε μια σχετική διαδικασία.

Αντίθετα προτίμησε να εγκλωβίσει χιλιάδες φοιτητές, να υπονομεύσει δεκάδες Τμήματα και να αδιαφορεί για τα πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και αναγνώριση».

«Έστω και τώρα, παρά την τετραετή καθυστέρηση, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας οφείλουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Αν ήταν ιδιωτικό κολέγιο, θα το είχαν ήδη λύσει», καταλήγει.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ