Τελευταία Νέα

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 09:14
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Δυνατό πλεονέκτημα ο συνεδριακός τουρισμός

Off

Ένα ακόμη «όπλο» μπορεί να αποκτήσει η πόλη των Ιωαννίνων στην άτυπη, αλλά σκληρή μάχη που δίνει με άλλες πόλεις της χώρας, για τη φιλοξενία συνεδρίων υψηλού επιπέδου, που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μόλις πρόσφατα, ο δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην 12η ετήσια συνάντηση που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και διοργανωτών Συνεδρίων και των Γραφείων Προσέλκυσης Συνεδρίων αντίστοιχα, όπου αναφέρθηκε η προοπτική και πρόθεση δημιουργίας ενός εθνικού φορέα, που θα διαμορφώσει στη συνέχεια μία εθνική στρατηγική σε αυτόν τον τομέα.

Η πόλη των Ιωαννίνων την τελευταία δεκαετία έχει αποκτήσει ένα στρατηγικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές, που είναι οι εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει στα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Προβάλλει ακόμη ως ένας ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις και στο πλαίσιο διεξαγωγής των συνεδρίων αλλά και σε άσχετους χρόνους με αυτά, όπως επίσης για μικρότερα επαγγελματικά ταξίδια και τα λεγόμενα ταξίδια κινήτρων.

Τα Ιωάννινα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Τουρισμού Γ. Λώλη έχουν ήδη κατακτήσει μία πολύ υψηλή θέση στη λίστα των πόλεων, που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα συνέδρια διεθνούς επιπέδου, με χιλιάδες συμμετέχοντες, και λόγω των συνεδριακών ξενοδοχειακών υποδομών, αλλά και λόγω της βελτίωσης της οδικής πρόσβασης.

«Αυτό που συζητάμε πλέον είναι να ενταχθεί η πόλη μας στην εθνική στρατηγική και η οποία θα απευθύνεται στο εξωτερικό μέσω μίας πλατφόρμας, με όλα τα χαρακτηριστικά των προσφερόμενων πόλων, που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Εμείς έχουμε την ευθύνη στη συνέχεια να μπούμε δυνατά σε αυτό το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε το κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού που μπορούμε, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», ανέφερε ο κ. Λώλης σε χθεσινές του δηλώσεις στο ITV.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού χαρακτήρισε πρόκληση για την πόλη την επίτευξη συμφωνιών για τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των Ιωαννίνων και με άλλες χώρες, μετά την Κύπρο και το Ισραήλ.

«Πιστεύω, ότι θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες μπροστά μας που δε θα είναι μόνον η Γερμανία, που πιστεύω, ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα. Θα πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι κι εμείς για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ευκαιρίες, όπως επίσης να αξιοποιήσουμε και τη δυνατότητα που μας δίνει σε επικοινωνιακό και ουσιαστικό επίπεδο, η συμπερίληψη της πόλης μας στη λίστα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων, ως το 2030», ανέφερε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ