Ήπειρος

Πανηγυρική αθώωση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Off

Τέλος σε μία πολυετή διαδικασία που ξεκίνησε από το 2010, κατά την προεκλογική περίοδο, για ευνόητους τότε λόγους, μπήκε την Τρίτη, με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων που αθώωσε τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για την υπόθεση με την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Μία ιστορία που είχε δηλητηριάσει την πολιτική επικαιρότητα πριν τις εκλογές του 2010 για την Περιφέρεια Ηπείρου και η οποία είχε έρθει στο φως μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, διαρροές προς την ίδια κατεύθυνση και δημόσιες τοποθετήσεις καταγγελτικού περιεχομένου σε βάρος του κ. Καχριμάνη από πολιτικούς του αντιπάλους.
Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Καχριμάνη και είχε διαπιστώσει ανακρίβειες για τις δηλώσεις.
Το δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία αποδέχθηκε ότι οι ισχυρισμοί του κ. Καχριμάνη και της υπεράσπισης, που ασκήθηκε από τον νομικό Δημοσθένη Δημοσθένους, ήταν απολύτως βάσιμοι και πως τα ποσά που φαινόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δεν είχαν προέλθει από κάποια μη δηλωθείσα δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο δέχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα ότι δεν υπήρξε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, λόγου χάρη το δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς για την επένδυση του οικογενειακού ξενώνα στην οδό Τοσίτσα, που ήταν δεσμευμένο από την Τράπεζα, καθώς το ποσό επεστράφη σε αυτήν λόγω μη υλοποίησης της επένδυσης και ως εκ τούτου δεν αύξησε την περιουσία του.
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν υπήρξε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων λόγου χάρη κάποιοι συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί του πατέρα του κ. Καχριμάνη και του πεθερού του διότι επρόκειτο για λογαριασμούς στους οποίους κατατίθεντο οι συντάξεις και τίποτε άλλο.
Επίσης, δέχθηκε ότι μικροποσά λόγου χάρη 4,96 ευρώ, 20 ευρώ και άλλα, ασήμαντης αξίας, που εμφανίζονταν σε λογαριασμούς χωρίς κίνηση για χρόνια, δε δηλώθηκαν λόγω αμέλειας, χωρίς να επηρεάζεται η περιουσιακή κατάσταση του κ. Καχριμάνη και εξ’ αυτού του λόγου κρίθηκε ατιμώρητος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου