Ήπειρος

Κάλεσμα στήριξης της Τράπεζας Ηπείρου από τον Θ. Μπέγκα

Off

Αλληλέγγυος στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στέκεται ο δήμος Ιωαννιτών, με το δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα να καλεί τους Γιαννιώτες και όλους τους Ηπειρώτες, να στηρίξουν την προσπάθεια της να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια, στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της έως σήμερα πορεία της. 
Μία δήλωση που έρχεται βέβαια στην πιο κρίσιμη στιγμή, αφού σήμερα περαιώνεται η προθεσμία αγοράς μερίδων για την αύξηση των μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, την ώρα όμως που από τις αρχές της εβδομάδας έχει ήδη επιτευχθεί καταρχήν συμφωνία με θεσμικό επενδυτή, που θα είναι στο εξής ο ισχυρός παίκτης στη διοίκηση της Τράπεζας Ηπείρου.
Ταυτόχρονα πάντως και αυτό είναι αξιοσημείωτο, η δήλωση του κ. Μπέγκα δεν περιλαμβάνει καμία απολύτως αιχμή για την Τράπεζα Ηπείρου, παρόμοια με αυτήν που εξέφρασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, κατά την οποία κάλεσε την Τράπεζα Ηπείρου να κάνει και την αυτοκριτική της, χωρίς να ερωτηθεί σχετικά με κάτι ή να έχει τεθεί κάποιο ζήτημα στη συνεδρίαση. Η δήλωση προκάλεσε την ενόχληση στο ΔΣ της Τράπεζας Ηπείρου, παρότι αυτό δεν εκφράστηκε επισήμως, ενώ αντίθετα, στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης ο πρόεδρός της Κ. Ζωνίδης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον δήμαρχο όπως και προς τους άλλους εκπροσώπους φορέων και αρχών για την ηθική και ουσιαστική στήριξη της προσπάθειας.
Στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Μπέγκας αναφέρει:
«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου διέρχεται αυτή την περίοδο ένα κομβικό σημείο της έως σήμερα πορείας της, καθώς αύριο λήγει η χρονική προθεσμία που έχει στη διάθεση της για την ενίσχυση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.
Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι, καλώ τους Γιαννιώτες και όλους τους Ηπειρώτες – στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας – να σταθούν στο πλευρό της «δικής μας Τράπεζας».
Στην ουσία οι Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι οι μόνες που έχουνε μείνει στα χέρια Ελλήνων. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ήταν διαχρονικά αυτή που στάθηκε στο πλευρό του μικρομεσαίου επιχειρηματία της περιοχής μας, στηρίζοντας την τοπική οικονομία. 
Η συμμετοχή του κάθε Ηπειρώτη στην προσπάθεια της να  ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, θα επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον της».  

Στήριξη από το ΠΕΑΚΙ
Σε έμπρακτη στήριξη της Τράπεζας Ηπείρου καλεί τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, αντιλαμβανόμενη όπως αναφέρει σχετικά την αναγκαιότητα ύπαρξης της τοπικής συνεταιριστικής τράπεζας.
«Τα μέλη της Ε.Δ. συμμετέχουν έμπρακτα προσωπικά ο καθένας στην Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Ηπείρου και καλούν το κόσμο του αθλητισμού να πράξει το ίδιο ενισχύοντας ένα συνεταιριστικό πιστωτικό ίδρυμα που πολλές φορές έχει συνδράμει οικονομικά δεκάδες αθλητικά σωματεία της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου