Επικαιρότητα

Διαρκής στήριξη στις δυναμικές επιχειρήσεις

Off

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, που διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο γρήγορη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη, με δυναμικότητα περίπου 81.000 φιάλες μισού λίτρου την ώρα, ξεναγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Ιωάννινα.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Άλκης Χήτος και ο Νίκος Χήτος, πατέρας και υιός αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Σώτος, ο Τεχνικός Διευθυντής Χρήστος Πρέντζας, αλλά και εργαζόμενοι της εταιρείας, με τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει.

Λίγο αργότερα και αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση του Πρωθυπουργού ο κ. Χήτος αναφέρθηκε στη νέα μεγάλη κατάκτηση της εταιρείας που είναι η μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη.

«Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας που σήμερα υποδεχόμαστε τον Πρωθυπουργό της χώρας στις εγκαταστάσεις μας, να γνωρίσει τη δύναμή μας που είναι οι άνθρωποί μας πρώτα απ’ όλα, να παρακολουθήσει τις εγκαταστάσεις μας, να δει τη μεγαλύτερη γραμμή στην Ευρώπη που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι», ανέφερε καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό ο Ν. Χήτος.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι σε επιχειρήσεις όπως η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ χτυπά «η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας» και πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις να αισθάνονται ασφάλεια να επενδύουν, να επεκτείνονται, να μεγαλώνουν, να διεκδικούν καινούριες αγορές.

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό, δεν το γνωρίζουν πολλοί, ότι εδώ στην καρδιά της Ηπείρου λειτουργεί η μεγαλύτερη γραμμή εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ευρώπη – όχι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. Και θέλω να μεταφέρω και από εδώ τη διαρκή στήριξη την οποία θα παρέχει η ελληνική πολιτεία σε όλες τις δυναμικές επιχειρήσεις που μεγαλώνοντας τη δραστηριότητά τους προσφέρουν και πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», ανέφερε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας είναι ένα ικανοποιημένο, καλά καταρτισμένο και καλά πληρωμένο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου η προσαρμογή των επιχειρήσεων στις επιταγές μιας φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγής.

«Εσείς ήδη το κάνετε, προσθέτοντας ανακυκλούμενο υλικό στις συσκευασίες σας, αλλά τοποθετώντας και φωτοβολταϊκά στις στέγες σας έτσι ώστε να έχετε όχι απλά πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, αλλά και πιο φθηνή ενέργεια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεών μας και τέτοιες πρωτοβουλίες εξακολουθούμε να τις στηρίζουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας για τη συγχώνευσή της με την Green Cola.

«Όπως ίσως γνωρίζετε έχουμε δώσει μία σειρά από φορολογικά και άλλα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Είναι σημαντικό το μέγεθος, είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη ανταγωνιστικότητα και βέβαια καλύτερη θέση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ