Πολιτισμός

« Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και το 2023

Off

Τις προτάσεις που επιλέχθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης για το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023», ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Παραστάσεις στην Ήπειρο θα δοθούν στα αρχαία θέατρα της Δωδώνης και των Γιτάνων και στην Κόκκινη Εκκλησιά στο Βουλγαρέλι.

Φέτος ο θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» εστιάζει στο μείζον ζήτημα, της κλιματικής  αλλαγής για το παρόν και μέλλον του πλανήτη, αλλά και τις συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο. Στο πλαίσιο αυτό, η διοργάνωση του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023» κάλεσε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να δημιουργήσουν νέα έργα πάνω σε αυτή την θεματική, με αναγνώσεις που δεν περιορίζονται στην αναπαραγωγή δυστοπικών προβλέψεων, αλλά θέτουν ερωτήματα για μια σφαιρική θεώρηση του φαινομένου.

Μετά την ενημέρωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Γιώργο Κουμεντάκη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και την άμεση δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, η Λίνα Μενδώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από τη δημιουργία του, το καλοκαίρι 2020, εν μέσω πανδημίας, ως σήμερα, ο θεσμός “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” κέρδισε την αποδοχή του κόσμου, προσφέροντας εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραγωγές, που συνδυάζουν με ιδανικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία. Η οργάνωση των εκδηλώσεων του θεσμού, γύρω από έναν κεντρικό θεματικό άξονα ξεκίνησε το 2022, με το αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής.  Το  φετινό καλοκαίρι συνεχίζεται με θεματικό άξονα  την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της για το μέλλον του πλανήτη και των κοινωνιών μας. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτικές παραστάσεις, άρτιων προδιαγραφών, σε αρχαιολογικούς χώρους εκτός της Περιφέρειας Αττικής, δημιουργώντας ταυτόχρονα, όπως κάθε χρονιά, συνθήκες απασχόλησης για έναν σημαντικό αριθμό εργαζόμενων στον Πολιτισμό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023” συγκροτείται από τις προτάσεις των δημιουργών, μετά από ανοιχτή πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ, και προσανατολίζεται, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του θεσμού, προς καινοτόμες και υβριδικές φόρμες που γεννώνται από το διαλεκτικό συνταίριασμα περισσότερων από μία μορφές τέχνης, ανά εκδήλωση. Πιστεύω πως η ανταπόκριση του κοινού στον νέο κύκλο εκδηλώσεων του θεσμού θα είναι ιδιαίτερα θερμή, όπως και στο παρελθόν».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ