Κυριακή 28 Μαΐου 2023 12:55
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

Κινητικότητα ενόψει δημοτικών εκλογών στο Μέτσοβο

Off

Με την προσοχή όλων να είναι στραμμένη στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση που έχουν προσδιοριστεί για τον προσεχή Οκτώβριο, περνούν σε δεύτερη μοίρα, αναπόφευκτα.

Αυτό ισχύει στους περισσότερους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, έστω κι αν στις τελευταίες υπάρχει και ένα ποσοστό ενδιαφέροντος που επαφίεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα παραπάνω όμως δεν ισχύουν για τον δήμο Μετσόβου, που μπορεί να είναι από τους μικρότερους σε πληθυσμό και σε αριθμό εκλογέων στην ΠΕ Ιωαννίνων, αυτό όμως δε σημαίνει, πως δεν προσελκύει και ενδιαφέρον η ενασχόληση με τα κοινά.

Έτσι, σχετικά πρόσφατα, η φήμη που κυκλοφορούσε τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνεται και θέλει την Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ, κόρη του τέως δημάρχου Μετσόβου, βουλευτή και ευρωβουλευτή Ιωάννη Αβέρωφ, να έχει αποφασίσει και να ανακοινώνει τις ημέρες του Πάσχα την απόφασή της να ηγηθεί ενός συνδυασμού για να διεκδικήσει τη δημαρχία Μετσόβου.

Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί και σχετικά σχόλια με ευχές για καλή δύναμη και επιτυχία, αλλά και φωτογραφίες από συναντήσεις της κας Αβέρωφ τις ημέρες του Πάσχα στο Μέτσοβο. Μεταξύ άλλων και από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που επιβεβαιώνει και αυτή τις φήμες περί καθόδου και υποψηφιότητας της κας Αβέρωφ.

Η ίδια μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως με κάποια δήλωση ή ανακοίνωσή της. Ωστόσο, στο Μέτσοβο τους τελευταίους μήνες, η κινητικότητα της κας Αβέρωφ και του περιβάλλοντός της, γινόταν ολοένα και περισσότερο αισθητή και έντονη, στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών και αναζητήσεων σημείων και προσώπων επαφής.

Τι θα κάνουν

οι άλλοι υποψήφιοι;

Το όνομα «Αβέρωφ» είναι από μόνο ένας ισχυρός συμβολισμός για κάθε μέλος της οικογένειας, όπως όμως φέρει και ένα ειδικό πολιτικό βάρος για όποιον θελήσει να πολιτευτεί. Μπορεί από μόνο του το όνομα και η καταγωγή να μην αρκούν για την επιτυχία, όμως αναμφίβολα δημιουργούν καλές προϋποθέσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνουν στην περίπτωση που το εγχείρημα της κας Αβέρωφ υλοποιηθεί στην πράξη, ο νυν δήμαρχος κ. Τζαφέας, αλλά και οι επικεφαλής των άλλων τριών παρατάξεων. Τον τελευταίο χρόνο, οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους κ.κ Βασιλείου, Σούλτη και Μπιτούνη είχαν αποκτήσει έναν κοινό βηματισμό και πληροφορίες αναφέρουν, ότι είχαν φτάσει σε ένα καλό σημείο συζητήσεων, εξετάζοντας και την προοπτική της κοινής καθόδου, ως μία ενιαία παράταξη απέναντι στον συνδυασμό του νυν δημάρχου.

Η πιθανή υποψηφιότητα της κας Αβέρωφ αλλάζει προφανώς τα δεδομένα και κανείς δεν είναι σε θέση σήμερα να προβλέψει εάν αυτό θα έχει επίπτωση στα σχέδια των τριών παρατάξεων, όπως όμως και στις τελικές αποφάσεις και επιλογές του νυν δημάρχου κ. Τζαφέα, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν κάποια στελέχη της, να συζητούν ήδη την ένταξή τους στην παράταξη της κας Αβέρωφ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ