Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 06:41
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

Αναβαθμίστηκαν τα αντλιοστάσια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Off

Ένα έργο αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης ολοκλήρωσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Πρόκειται για τη «Βελτίωση απόδοσης αντλιοστασίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 245.954 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούσε την αντικατάσταση αντλητικών συγκροτημάτων, συλλεκτών, βανών και άλλων εξαρτημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ενώ έχει προβλεφθεί και εφεδρικός εξοπλισμός.

Παρεμβάσεις έγιναν στα αντλιοστάσια Κλίφκης και Κουτσόμυλου (Τ.Κ. Καλεντζίου), Κεντρόσου (Τ.Κ. Φορτοσίου), Καροπούλα και Νεκρoταφείου (Τ.Κ. Μονολιθίου), Μαχαλά, και στη θέση «Φλωρέικα» (Τ.Κ. Πλατανούσας) στη Δημοτική Ενότητα Κατσανοχωρίων, Κρύα Νερά – Κηπίνα (Τ.Κ. Καλαρρυτών) στη Δημοτική Ενότητα Καλαρρυτών, καθώς και στις γεωτρήσεις Ραφταναίων και Αμπελοχωρίου, όπως και στο αντλιοστάσιο της Τ.Κ. Αμπελοχωρίου στη Δημοτική Ενότητα Πραμάντων.

«Με την ολοκλήρωση δύο ακόμη έργων στον “ευαίσθητο” τομέα της ύδρευσης, της αντικατάστασης – αναβάθμισης εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, που βρίσκεται στα στάδιο υπογραφής της σύμβασης, και της εγκατάστασης συστημάτων τηλεμετρίας και τηλεελέγχου ποσοτικών και ποιοτικών παραμέτρων και διαρροών δικτύων ύδρευσης, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που δημοπρατείται στις 27 Απριλίου, θα συντελεστεί η μεγαλύτερη παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών στην ύδρευση των οικισμών του Δήμου», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, την τελευταία δεκαετία, έχουν εκτελεστεί, μέσω μεγάλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, έργα αναβάθμισης των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, προϋπολογισμού 4.000.0000 ευρώ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ