Επικαιρότητα

Ανάδειξη της ιστορικής μνήμης του Μικρασιάτικου Ελληνισμού

Off

Η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης του Μικρασιάτικου Ελληνισμού είναι ο διαρκής στόχος που προσπαθούν να πετύχουν και να υπηρετήσουν οι απόγονοι εκείνων που ξεριζώθηκαν και έφτασαν στην Ήπειρο και σε όλη την Ελλάδα μετά την καταστροφή.

101 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπάφρας «Η Αγία Παρασκευή» και η Βιβλιοθήκη Μπάφρας της ΧΕΝ Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν μία επετειακή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου «Δημ. Χατζής», με τίτλο «Εξ Ανατολών, η θύμηση της μνήμης».

Η εκδήλωση εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, είχε ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της και ως πρωταγωνίστρια την Παναγιώτα Ναυρόζογλου, που συγκλόνισε με τα τραγούδια μνήμης, με τον Μιχάλη Μιχόπουλο να τη συνοδεύει στο λαούτο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη ενώ προλόγισαν ο Σάββας Δεμιρτζόγλου, πρόεδρος του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπάφρας «Η Αγία Παρασκευή» και η Πόπη Στεφανίδη, πρόεδρος της ΧΕΝ Ιωαννίνων.

Ακολούθησε η παρουσίαση μέσω αφήγησης του οδοιπορικού των κατοίκων της Μπάφρας Ιωαννίνων, σε κείμενα που διάβασαν οι: Θεόδωρος Γούλας, Άρτεμις Δεμιρτζόγλου, Αναστασία Ναυρόζογλου και Κατερίνα Κώστογλου.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό από την πρώτη γενιά των προσφύγων, από το αρχείο του Αναστάσιου Γεωργιάδη, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικά από το αντίστοιχο τμήμα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μπάφρας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ