Πολιτισμός

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Ομιλία για την διαχρονική αξία του παιχνιδιού

Off

O Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, με αφορμή την περιοδική έκθεση με τίτλο «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα»,

που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα το απόγευμα στις 7.00μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής είναι ο Δρ Βασίλειος Κούτρας, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα:

«Η διαχρονική αξία του παιχνιδιού στην

κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού» Ο κ. Κούτρας είναι Καθηγητής Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», με πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο.

Η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βασιλική Γαλάνη θα παρουσιάσει την έκθεση και θα αναφερθεί στην προετοιμασία, το αντικείμενο και τον σκοπό της. Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πρόγραμμα κλασικής μουσικής, σε επιμέλεια τoυ Δρος Δημοσθένους Φιστουρή.

Η περιοδική έκθεση «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα», που πραγματοποιείται στο Μουσείο Άρτας, ως πηγή έμπνευσης, μάθησης και ουσιαστικής ψυχαγωγίας, αποτέλεσε την αφορμή για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, στην οποία σας περιμένουμε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μουσείο.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ