Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Επίσκεψη στα δημόσια ΙΕΚ Ιωαννίνων και Ζίτσας

Off

Τα ΔΙΕΚ Ιωαννίνων και Ζίτσας επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τις διοικήσεις και τους εκπαιδευτικούς, ενώ συνομίλησε με καταρτιζόμενους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια κατάρτιση.

Μεταξύ αυτών, οι κακές υποδομές, οι ελλείψεις στα εργαστήρια, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και οι χαμηλές αποδοχές του προσωπικού. Παράλληλα, τα προγράμματα σπουδών είναι απαρχαιωμένα, η ανάπτυξη νέων ειδικοτήτων έχει ήδη καθυστερήσει, ενώ προβληματική παραμένει η απορρόφηση των πιστοποιημένων αποφοίτων στην αγορά.

Η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως «η κατάσταση στα δημόσια ΙΕΚ αποτυπώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την εκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ και των νομοθετημάτων Κεραμέως». Όπως ανέφερε, «μετά την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ και τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων, η κυβέρνηση ΝΔ παρουσίασε ως εναλλακτική την κατάρτιση στα ΙΕΚ. Επί μια τετραετία, Μητσοτάκης και Κεραμέως διακήρυτταν πως με τα ΙΕΚ δίνουν νέες διεξόδους στους αποφοίτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Επίσης σημείωσε ότι «τα ΔΙΕΚ Ιωαννίνων και Ζίτσας -όπως και όλης της χώρας- έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Άλλωστε η πραγματική επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν η διοχέτευση των νέων στα ιδιωτικά κολέγια και ΙΕΚ».

Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, κατά την περίοδο 2015-2019. Τέλος, παρουσίασε τις σχετικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα, μιλώντας για αύξηση του προσωπικού, ενίσχυση της χρηματοδότησης, αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών και ουσιαστική χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας κατάρτισης και των ΔΙΕΚ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ