Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:35
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαΐου 2023
Πολιτικό Ρεπορτάζ

«Το ΜέΡΑ25 είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος»

Off

Τις βασικές γραμμές του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη παρουσίασε από τα Γιάννενα το Σάββατο το βράδυ ο επικεφαλής του Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαΐου είπε, μεταξύ άλλων:  «Μακάρι να μην είχαμε δεύτερες εκλογές. Είμαστε έξαλλοι με τον τρόπο που τα μεγάλα κόμματα σφετερίζονται και καίνε την απλή αναλογική. Αλλά δεν πειράζει, εμείς θα δώσουμε και δεύτερο και τρίτο αγώνα για να διαμορφωθεί η βάση της νέας, αγωνιστικής Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο υπέρ των πολλών».

Αναφερόμενος στις ανισότητες και τα αίτιά τους τόνισε:

«Έχουμε 13 χρόνια μνημονίων, 13 χρόνια που το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει, η χώρα μετατράπηκε σε χρεοδουλοπαροικία και ήρθαν εντολές από τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο που μονιμοποίησαν την μιζέρια στη χώρα, για να προστατευτούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, διαμόρφωσαν διάφορα συστήματα που να επιτρέπουν σε ολιγάρχες, αρπακτικά ταμεία και ξένες εταιρείες να πλουτίζουν από την πτώχευση του ελληνικού λαού. Ο Ηρακλής, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και η αγορά των κόκκινων δανείων, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το Υπερταμείο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της διαδικασίας που διαμόρφωσε τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Τι ζητάει ο κόσμος σήμερα; Να πέσει ο Μητσοτάκης και η Ανώνυμη Εταιρεία του. Και εμάς, αυτός είναι ο στόχος μας. Αλλά δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο υπαρκτός Μητσοτακισμός. Αν φύγει ο Μητσοτάκης και συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει και η χώρα μας να μαραζώνει. Αυτό είναι το μέλλον όταν τα μνημονιακά κόμματα δεν διατίθενται να συζητήσουν το τέλος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ηρακλή, του Υπερταμείου, όλων αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος», συμπλήρωσε ενώ εξέφρασε και τη θέση του κόμματος κατά των εξορύξεων.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε  και τους υποψήφιους του νομού Ιωαννίνων που είναι οι: Ευάγγελος Βενέτης, Πέτρος Γοδέβενος, Σάββας Κουνουβέλης, Ελένη Μπούκη, Αικατερίνη (Λίνα) Νταλαγιάννη, Παναγιώτης Τσούνης (Βοστινιώτης), ενώ τους κάλεσε «να χαρούν τον καλό αγώνα που δίνουμε αυτές τις μέρες για να ξαναγίνει βιώσιμη η χώρα μας».

Την επόμενη ημέρα ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στην Άρτα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ