Ήπειρος

Υπό έλεγχο και ο Δήμος Ιωαννιτών

Off

Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ιωαννιτών, καλούνται να περάσουν από ειδικό έλεγχο από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς εντοπίστηκαν διαφορές μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που απέστειλαν στο Λογιστήριο και εκείνων που καταγράφηκαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, συστήνονται ειδικά συνεργεία προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των στοιχείων που καταγράφηκαν και εκείνων που υποβάλλουν οι φορείς στο ΓΛΚ στο πλαίσιο της μηνιαίας υποβολής στοιχείων καθώς και την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των υποβεβλημένων στο ΓΛΚ στοιχείων και των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τη δειγματοληπτική καταγραφή.
Οι έλεγχοι που θα διενεργηθούν από τα ειδικά κλιμάκια δεν θα περιοριστούν στην έδρα των φορέων αυτών, αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί.
Μεταξύ των φορέων είναι ακόμα υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, το ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΣΕ, δήμοι κ.α

Ο Δήμος Ιωαννιτών
Για τον Δήμο Ιωαννιτών πάντως φαίνεται να μην υπάρχει ανησυχία, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή του χτες το μεσημέρι:
«Καταρχήν –και αυτή είναι η ουσία- δεν πρόκειται για διαχειριστικό έλεγχο, δηλαδή για έλεγχο διαχειριστικών καταστάσεων του Δήμου, αλλά για έλεγχο που αφορά στην καταγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ και αφορά στην ορθή απεικόνιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου στα μηνιαία στατιστικά δελτία που αποστέλλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.  Παρόμοιοι έλεγχοι δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο.
Κι επειδή όλα τα προαναφερόμενα μπορεί να μην είναι κατανοητά για κάποιον που δεν έχει την ειδική γνώση, θα πρέπει να προσθέσουμε πως σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο έλεγχο για το Δήμο Ιωαννιτών, ο λόγος που τον προκάλεσε είναι πραγματικά επουσιώδης. Δεν αφορά στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, αλλά στη μη ορθή αποτύπωση κάποιου στατιστικού στοιχείου σε ένα συγκεκριμένο μήνα», τονίζεται.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου