Πολιτισμός

Ακόμα περισσότερος Θησαυρός των Χαμένων Ρο

Off

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις που δίνονται για τα σχολεία με το έργο «Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου που ανέβασε και παρουσιάζει από τις 10 Νοεμβρίου η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και έρχονται στη διάρκεια των εορτών οι  παραστάσεις για το κοινό. 
Η αρχή γίνεται την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ σε μια παράσταση που έχει τον χαρακτήρα της επίσημης πρεμιέρας. 
Θα ακολουθήσουν παραστάσεις την Τετάρτη  23 του  μήνα και στη συνέχεια Σάββατο 26, Κυριακή 27, Δευτέρα 28, Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 7:00’ μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 7,00 €, μαθητές 4,00 €. Οι παραστάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των «Δρώμενων εορτών Χριστουγέννων 2015» που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΙ. 

Νέα προσέγγιση
Στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έρχεται εφέτος να συνδράμει το διαδραστικό, εκπαιδευτικό στοιχείο που προστέθηκε στην παράσταση. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση του θεάτρου για παιδιά που στηρίζεται στην παιδαγωγική του θεάτρου, μια μέθοδο που καθιστά τα ίδια τα παιδιά «συμμέτοχους» στο θεατρικό γίγνεσθαι. Συνάμα η αξία της διαφορετικότητας που πραγματεύεται το έργο προσδίδει έναν ακόμη επίκαιρο τόνο ανοίγοντας την πόρτα στην φαντασία, την μαγική σκέψη, την ηρωική δημιουργία και τα αδύνατα που γίνονται δυνατά, χάρη στην δύναμη των παιδικών ονείρων. Τα γεγονότα αυτά συνδράμουν στο τελικό αποτέλεσμα της παράστασης, μιας και το θέατρο για παιδιά δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και ευκαιρία να παίξουν, να προβληματιστούν, να νιώσουν, να μάθουν, να συνεργαστούν. Να φύγουν από την παράσταση έχοντας «γεμίσει τα κουτάκια της ψυχής τους» με νέες εμπειρίες και συναισθήματα. 

Οι συντελεστές
Συντελεστές της παράστασης είναι: 
Σκηνοθεσία-σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος: Γιάννα Κούλα
Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Δήμος, Μουσική: Χάρις Μέγα
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης, Χορογραφίες: Χριστίνα Γιαλαμά
Art video: Αχιλλέας Κάππης – Χάρις Μέγα, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μαχαίρα
Διανομή: Ερμής – Σοφός: Άρης Τσαμπαλίκας, Αν: Μαρία Κατσουλίδη, Ω: Αθηνά Τσικνιά, Χ:  Κωνσταντίνος Μπάζας, Γκρι:  Δανάη Τζήμα.
Φωνές: Μαμά Ερμή:  Γιολάντα Καπέρδα, Μπαμπάς Αν: Βασίλης Σιάφης, Μαμά Ω: Γιάννα Κούλα, Μπαμπάς Χ: Στέφανος Κοτσίκος. Συμμετέχει η Μαρία Τσαμπά.
Κατασκευή σκηνικού: Άκης Μάστακας, Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη, Κατασκευή κούκλας: Σωκράτης Παππάς, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Φροντιστήριο: Ανδρέας Πανταζής, Ήχος – φως: Ιάσονας Μουσελίνης. 

Τα δρώμενα
Τα «Δρώμενα εορτών Χριστουγέννων 2015» περιλαμβάνουν, πέρα από τις παραστάσεις της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής, και άλλες δραστηριότητες τις οποίες οργανώνει και παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Ακολουθούν μια σειρά εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Mέριμνα, καθώς και το «Δάσος των Ευχών» που στολισμένο πλέον μεγαλώνει την κεντρική πλατεία της πόλης. Το πρόγραμμα  των δράσεων αυτών είναι: 
–  «Το Αρχοντικό των Παραμυθιών» αφηγήσεις παραμυθιών, χορός και μουσική. Αρχοντικό Πυρσινέλλα – είσοδος ελεύθερη: Τρίτη 22/12 ώρα 18:00’, Τετάρτη 23/12 ώρα 12:00’, Πέμπτη 24/12 ώρα 12:00’, Δευτέρα 28/12 ώρα 12:00’, Τρίτη 29/12 ώρα 12:00’, Τετάρτη 30/12 ώρα 12:00’ και Πέμπτη 31/12 ώρα 12:00’.  Λαμβάνουν μέρος ηθοποιοί, αφηγητές, μουσικοί, χορεύτριες, θεατρολόγοι: Δώρα Ζούμπα, Αντώνης Καρασταμάτης, Μαρία Μαχαίρα, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Δανάη Τζήμα, Μαρία Τσαμπά. 
–  «…Δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει Παραμύθι ν’ αρχινήσει» αποκεντρωμένες αφηγήσεις παραμυθιών και κουκλοθέατρο – είσοδος ελεύθερη:
– ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ (αίθουσα συλλόγου): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00’. Αφηγούνται οι ηθοποιοί: Μαρία Κατσουλίδη, Κωνσταντίνος Μπάζας. Τραγουδά και παίζει μουσική ο Αντώνης Καρασταμάτης.
– ΜΠΑΦΡΑ (αίθουσα συλλόγου): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00’. Αφηγούνται οι ηθοποιοί: Άρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά. Τραγουδά και παίζει μουσική η Χάρις Μέγα.
– ΑΝΑΤΟΛΗ (3ο δημοτικό σχολείο): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 18:00’ και
– ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ (δημοτικό σχολείο): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30’. Αφηγούνται οι αφηγήτριες: Γιάννα Κούλα, Μαρία Μαχαίρα. Τραγουδά και παίζει μουσική ο Αντώνης Καρασταμάτης. 
– ΚΟΣΜΗΡΑ (αίθουσα Φιλοπρόοδης Κίνησης Κοσμηράς): Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00’. Κουκλοθέατρο «Αντράλα», «Τρίγωνα κάλαντα, γράψε καινούρια κι άλλαχτα». Εμψύχωση: Βίκυ Βάββα, Σωκράτης Παππάς. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Μπασδάνης. 
– ΑΜΦΙΘΕΑ (δημοτικό σχολείο): Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00’. Αφηγείται η αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα. Τραγουδά και παίζει μουσική ο Αντώνης Καρασταμάτης.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου