Πολιτισμός

Ένα ταξίδι στον χορό και την παράδοση

Off

Η ετήσια παράσταση των χορευτών του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών έγινε την Κυριακή στην κατάμεστη αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

Για δύο ώρες περίπου το ταξίδι των χρωμάτων, των φορεσιών, των ήχων, των ρυθμών, των βημάτων συνεχίζονταν από τα Γιάννενα, στο Ζαγόρι, στο Πωγώνι, στα Μακεδονία αλλά και στα δυο μεγάλα πελάγη της Ελλάδας αφού για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η Κέρκυρα του Ιονίου και η Λήμνος του Αιγαίου με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη.

Στην εισαγωγική προσέγγιση της διοργάνωσης οι δάσκαλοι χορού του Συγκροτήματος, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης τόνισαν τον πολύ σημαντικό παιδαγωγικό παράγοντα που εφαρμόζεται στη διδασκαλία, με αφορμή την παράδοση και αυτό να γίνεται βάσει μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Από την πλευρά της, στον χαιρετισμό η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου εξήρε την πορεία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών και επισήμανε την ανάγκη ο πολιτισμός να αποτελεί προτεραιότητα στις τοπικές κοινωνίες κάτι που περνά μέσα από την δράση των συλλόγων.

Τη μουσική συνοδεία των προγραμμάτων είχαν οι: Βασίλης Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Γιώργος Πατσούρας στο τραγούδι, Σωτήρης Κατσούρας στο βιολί, Βασίλης Τσίκας στο λαούτο και Διαμαντής Παπαναστασίου στο ντέφι, τουμπελέκι και νταούλι. Το κρητικό πρόγραμμα συνόδεψαν οι Μανώλης Σηνάκης στη λύρα και Φάνης Μαυρομουστακάκης στο λαούτο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ