Ήπειρος

Άγνωστο πότε θα παραδοθεί η παιδική χαρά Κουραμπά

Off

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το δήμο Ιωαννιτών και τις συναρμόδιες υπηρεσίες όπως και από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων για το πότε θα περατωθεί η διαδικασία και θα παραδοθεί προς χρήση η παιδική χαρά στον Κουραμπά, που παραμένει σφραγισμένη εδώ και οκτώ περίπου μήνες. 
Το ατύχημα με τον ακρωτηριασμό του δαχτύλου ενός μικρού παιδιού, κινητοποίησε άμεσα τον μηχανισμό του δήμου και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, η υπόθεση όμως οκτώ μήνες μετά παραμένει στο στάδιο της προανάκρισης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί και με τις καταθέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. 
Η δημοτική αρχή διά στόματος του δημάρχου κ. Μπέγκα τόσο αμέσως μετά το ατύχημα, όσο και μερικούς μήνες αργότερα στο δημ. συμβούλιο υποστήριξε, ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει και πάλι η παιδικά χαρά και να παραδοθεί προς χρήση. Όμως αυτό μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά στην επιφάνεια έρχονται κάποιες περίεργες ειδήσεις που αν μη τι άλλο, προκαλούν προβληματισμό. Η παιδική χαρά μπορεί να παραμένει «σφραγισμένη», όμως καθημερινά εισέρχονται σε αυτήν πολλά παιδιά κυρίως εφηβικής και μεγαλύτερης ηλικίας, χρησιμοποιώντας τα παιχνίδια της. 
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα σε ένα από τα παιχνίδια της παιδικής χαράς προκλήθηκε μία σοβαρή ζημιά, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν περίοικοι, νυχτερινές ώρες, το επικίνδυνο παιχνίδι να απομακρυνθεί από το χώρο και να αντικατασταθεί με άλλο, λίγα 24ωρα μετά.
Αλλαγές επίσης φαίνεται πως έχουν συντελεστεί και σε πολλά ακόμη παιχνίδια όπως φυσικά και στην επίμαχη τσουλήθρα που σημειώθηκε το ατύχημα με το παιδάκι. 
Το ερωτηματικό όμως είναι εάν και κατά πόσον όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο των αλλαγών βάσει των υποδείξεων που έγιναν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και εάν ο δήμος Ιωαννιτών που πρόκειται να παραλάβει το έργο, είναι ενήμερος για τις αλλαγές αυτές, όπως και για την καθημερινή εικόνα του χώρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου