Ήπειρος

Στηρίζοντας τα παιδιά που διακρίνονται

Off

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τη Δευτέρα τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και τους διακριθέντες αθλητές σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.  
«Είμαστε χαρούμενοι που τα παιδιά μας με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους μας αναγκάζουν να τα βραβεύουμε σε μια λιτή εκδήλωση που δεν ξέρω αν είναι αντάξια των επιτυχιών τους» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε: «Η ψυχή και η καρδιά μας πάντως είναι κοντά τους και προσπαθούμε έμπρακτα να στηρίζουμε την προσπάθειά τους με έργα σε συνεργασία πάντα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις  Σχολικές Επιτροπές  που δουλεύουν άοκνα ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να υποστηρίζονται από τις κατάλληλες  υποδομές». Κλείνοντας ο κ. Πλιάκος συνεχάρη τους μαθητές,  τους αθλητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. «Πρωταγωνιστές απόψε είναι τα παιδιά, είπε, οι επιτυχίες τους μας δίνουν κουράγιο και δύναμη και ταυτόχρονα μας καθιστούν υπεύθυνους προκειμένου να δημιουργούμε τις συνθήκες και το περιβάλλον για να μη σταματούν να ονειρεύονται, να αισιοδοξούν και να δημιουργούν». 
Στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο αγώνας των μαθητών και των αθλητών για διάκριση αναφέρθηκε στην ομιλία του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού, Στέφανος Μιχάλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα  εξής: «Εμείς απόψε από εδώ, από αυτή τη γιορτή της νεολαίας, απαντάμε ότι οι λέξεις παιδεία, αθλητισμός, κοινωνικοποίηση, ομαδικότητα, αξιοπρέπεια, αγώνας ,επιτυχία, προσφορά είναι αυτά τα στοιχεία για τα οποία θα παλέψουμε, καθώς είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος.
Η ευχή μου για σας παιδιά μου, είναι να έχετε πάντα την δύναμη, την τόλμη και την αποφασιστικότητα να ανοίγετε νέους ορίζοντες, ξεπερνώντας κάθε τι χαλασμένο και αναχρονιστικό, να αγωνίζεστε πάντα για όσα βαθιά πιστεύετε, φτιάχνοντας για τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας ένα πλέγμα αρχών που θα έχει ως κέντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και θα προάγει θεμελιώδεις και πανανθρώπινες αξίες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, η ειρήνη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η εξέλιξη του πολιτισμού, ο εθελοντισμός και όλα όσα βοηθούν τον κόσμο μας να προχωράει και να γίνεται καλύτερος. 
Στο πέταγμά σας όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ όλους αυτούς που σας βοήθησαν και βοηθούν που μόχθησαν και μοχθούν ώστε να σας δοθεί η ευκαιρία στο όνειρο, δηλαδή τους γονείς, τους  δασκάλους και τους προπονητές  σας, αυτούς που έκαναν και κάνουν νόημα της δικής τους ζωής την πρόοδο και την ευημερία της δικής σας ζωής, και που σήμερα σας καμαρώνουν εκπληρώνοντας το ύψιστο καθήκον τους προς εσάς και την κοινωνία.»
Στη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν ο σχολικός Σύμβουλος Απόστολος  Κατσαρός και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων  που εξήραν τους μαθητές και τους αθλητές για τις επιτυχίες τους και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Οι Ολυμπιονίκες
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς η βράβευση του Ολυμπιονικών αθλητών της κωπηλασίας   Γιώργου Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη. Με τον Γιώργο Τζιάλλα να παραλαμβάνει ο ίδιος το μετάλλιο του δήμου από το Δήμαρχο. «Αθλητές σαν το Γιώργο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και υπενθυμίζουν σε όλους μας πως τα μετάλλια κατακτώνται με διαρκή προσπάθεια και αγώνα γι’ αυτό η πολιτεία οφείλει να τους ανταμείβει  και να το αναγνωρίζει έμπρακτα με την επαγγελματική τους αποκατάσταση», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας. Εμφανώς συγκινημένος ο πρωταθλητής και ολυμπιονίκης  ευχαρίστησε το Δήμο Ζίτσας που τον τιμά για πρώτη φορά   και υποσχέθηκε πως το 2016 από τους Ολυμπιακούς  του Ρίο θα επιστρέψει με μετάλλιο.
Τα βραβεία και τα μετάλλια  στους 30 μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που αρίστευσαν την περασμένη σχολική χρονιά και στους 20 αθλητές  που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες   επέδωσαν, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Διευθυντές σχολικών μονάδων του δήμου Ζίτσας, ιερείς, πρώην Πρόεδροι και αντιδήμαρχοι  που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.       

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου