Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Επίσκεψη σε δομές ΑμεΑ και ψυχικής υγείας των Ιωαννίνων

Off

Επίσκεψη σε δομές ΑμεΑ και ψυχικής υγείας των Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε εκτενώς με τις διοικήσεις, το επιστημονικό προσωπικό και τους εργαζομένους.

Πιο συγκεκριμένα, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας Άνοιας της ΕΨΕΠ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας & Παρέμβασης), το οποίο προσφέρει κρίσιμες υπηρεσίες σε ασθενείς, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας. Παράλληλα, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αναπηρία «Κυψέλη».

Στο ίδιο πλαίσιο, μαζί με τον ψυχίατρο και πρώην βουλευτή Χρήστο Μαντά, επισκέφθηκαν τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα, την πρώτη δομή πανελλαδικά για την εκπαίδευση και διαβίωση ενηλίκων με αυτισμό, και τις δομές της ΕΠΡΟΨΥΗ (Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου).

«Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν οι δομές της περιοχής, αλλά και η ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης ενηλίκων και παιδιών με αναπηρίες και ψυχικά νοσήματα», σημειώνεται. Στην κατεύθυνση αυτή, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και νέες υπηρεσίες πρόληψης, φροντίδας στο σπίτι και κινητές μονάδες. Τόνισε επίσης πως η στοχευμένη χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, όπως και του ΕΣΠΑ, είναι κρίσιμη για την αναβάθμιση των δομών και υπηρεσιών που υπάρχουν, αλλά και για την οργάνωση νέων.

Σε δήλωσή της, η Μερόπη Τζούφη αναφέρει πως η ψυχική υγεία και η αναπηρία είναι πεδία ειδικής ευαλωτότητας, κοινωνικού στιγματισμού, ανισοτήτων και διακρίσεων. Για το λόγο αυτό αποτελούν προτεραιότητα μιας προοδευτικής πολιτικής δύναμης που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να ενισχύσει τις δομές και να καλύψει όσο το δυνατόν πληρέστερα τις αυξημένες ανάγκες.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ