Ήπειρος

Τόσο μακριά, τόσο κοντά

Off

Το ορόσημο του Μαρτίου του 2017 για την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού επιβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης με δηλώσεις του.
«Οι δύο αυτοκινητόδρομοι όπως είναι το Κόρινθος – Πάτρα και όπως είναι η Ιόνια που είχαμε προβλήματα και τα προβλήματα αυτά ήταν ότι εδώ και επί δέκα χρόνια δεν είχαν ολοκληρωθεί ούτε οι απαλλοτριώσεις, ούτε οι αδειοδοτήσεις οι περιβαλλοντικές, ούτε η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών, έχουμε κάνει μια πολύ στενή συνεργασία και με τους παραχωρησιούχους και με τους εργολήπτες προκειμένου να ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2017», σημείωσε.
Τόνισε επιπλέον, ότι ο στόχος παραμένει να ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ που τρέχει και όχι από το επόμενο ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και για άλλα έργα στην περίοδο 2014 – 2020.
«Αυτό που κάναμε και το κάναμε με πλήρη συνείδηση, είναι να μην επιτρέψουμε τα λίγα χρήματα που η Κυβέρνηση Σαμαρά είχε για τις υποδομές από το νέο ΕΣΠΑ, τα 4,5 δισ., να μην επιβαρυνθούν με 2,5 δισ. από τα παλιά έργα, να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και να ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2017. 
Για να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2017 είναι προφανές ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτά τα έργα, είτε είναι Δημόσιες Υπηρεσίες, είτε είναι εργολήπτες και παραχωρησιούχοι, θα ζοριστούν», σημείωσε ο υπουργός.
Το νέο χρονικό ορόσημο του 2017 που τέθηκε το τελευταίο διάστημα φαντάζει τόσο μακρινό όσο και κοντινό. Μακρινό σε σχέση με τις παλιότερες δεσμεύσεις της Πολιτείας που αν ίσχυαν θα είχε ήδη ολοκληρωθεί ο άξονας, και κοντινό στο βαθμό που στο ενδιάμεσο διάστημα θα γίνει δυνατή η παράδοση μεγάλων τμημάτων. Σε πολλά σημεία του δρόμου είναι εμφανής η πρόοδος του έργου και ειδικά για τους Ηπειρώτες, είναι στρατηγικής σημασίας η παράδοση ακόμα και τμηματικά ενός οδικού άξονα στον οποίο έχουν επενδυθεί οι ελπίδες για άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Ηπείρου. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου