Ήπειρος

Διόρθωση των αντικειμενικών σε βάθος χρόνου

Off

Το μείζον ζήτημα των αντικειμενικών αξιών ακινήτων τέθηκε στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο περιφερειακός σύμβουλος για την Ήπειρο Ανατροπής Σπ. Πάικας ζήτησε να ενημερωθεί το Σώμα για την πρόσφατη σύσκεψη και τις παράλογες απαιτήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών για αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές.
Απαντώντας, ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε πως η Περιφέρεια ζήτησε την επανασύσταση των αρμόδιων επιτροπών ανά Π.Ε. και ανά Δήμο και τη διόρθωση των αδικιών σε βάθος χρόνου.
«Μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πάτρα. Ως Περιφέρεια ζητήσαμε από τους Δήμους τις θέσεις τους και όλα αυτά εκφράστηκαν από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στη σύσκεψη, τον κ. Β. Γοργόλη. Όμως, φάνηκε ότι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να κινηθεί σε άλλη κατεύθυνση. Εμείς ζητάμε επανασύσταση των αρμόδιων Επιτροπών, ώστε ανά Π.Ε. και ανά Δήμο να διορθωθούν σε βάθος χρόνου οι αδικίες με τις αντικειμενικές αξίες». 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τις συνεδριάσεις της Επιτροπής που έγιναν στην Πάτρα ενημέρωσε αναλυτικά  και ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης. 

Η λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα το παραδώσει (στο Νοσοκομείο Φιλιατών) σε πλήρη λειτουργία.   «Από πλευράς μας- ανέφερε-  ο χώρος φυλάσσεται από εταιρεία φύλαξης γιατί υπήρξαν βανδαλισμοί. Οι βλάβες θα πιστωθούν σε βάρος της εγγυητικής επιστολής που έχει καταθέσει ο ανάδοχος. Το ΤΕΠ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και για αυτό με έγγραφό στον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο, έθεσα το συγκεκριμένα ζήτημα. Εμείς θα το παραδώσουμε σε πλήρη λειτουργία».  
 
Ένταση 
Παρότι η συνεδρίαση διεξήχθη δύο μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα το… κλίμα δεν ήταν και τόσο εορταστικό τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης όταν οι συνεχείς διακοπές στην τοποθέτηση του κ. Τσίκαρη προκάλεσαν την άκομψη αντίδρασή του και την ακόμη πιο άκομψη φραστική επίθεση σε βάρος του από τον Ν. Καττή. Τόσο ο πρόεδρος του Σώματος όσο και ο Περιφερειάρχης ζήτησαν από τους δύο να ανακαλέσουν και να διαγραφούν οι εκφράσεις από τα πρακτικά, κάτι που έγινε στη συνέχεια αν και όχι με μεγάλη… προθυμία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ