Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολεία της πόλης

Off

Σημαντικοί πόροι 2,3 εκατ. ευρώ προορίζονται για έργα συντήρησης των σχολείων της πόλης.

Την σύμβαση για την συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων υπέγραψε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για το ένα υποέργο από τα τρία συνολικά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιλαμβάνει εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι τους να εξασφαλίζουν συνθήκες άνεσης και ασφάλειας για τους μαθητές.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν αφορούν σε παρατεταμένες φθορές σε τοιχοποιία και στέγες, προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις σχολικές εγκαταστάσεις λόγω υγρασίας, λόγω καιρικών συνθηκών και φυσικών φθορών που οφείλονται στην πάροδο του χρόνου αλλά και στην καθημερινή χρήση των κτηρίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επιπλέον, οι αύλειοι χώροι στην πλειοψηφία των σχολείων χρήζουν αποκατάστασης λόγω των σημαντικών φθορών που παρουσιάζουν.

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση των κτηρίων, για αποκατάσταση ζημιών οι οποίες προκύπτουν στο πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς και εργασίες διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στα στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου.

Προτεραιότητα

«Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων. Γνωρίζουμε ότι αρκετά σχολεία, ειδικά στον αστικό ιστό, στεγάζονται σε κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν πολλές δεκαετίες. Οι ανάγκες συντήρησης είναι μεγάλες και για να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε αυτές δρομολογήσαμε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβασιοποιήσουμε και το δεύτερο έργο με προϋπολογισμό 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος είναι οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν στο διάστημα της θερινής περιόδου όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά ώστε το Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα.

Στα παιδιά οφείλουμε το καλύτερο και αυτό επιχειρούμε να κάνουμε πράξη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

 

Τα σχολεία που θα γίνουν εργασίες

Τα σχολεία στα οποία θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι:

Δημοτικό Αγίας Μαρίνας 

8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (πολυκλαδικό)

1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συγχ, με 4ο & 5ο ΕΠΑΛ) (συστ. 1ο Ε.Κ.)

Νηπιαγωγείο Γορίτσας

Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής

Νηπιαγωγείο Πλατανιάς

6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συστ. 2ο Ε.Κ.)

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δροσοχωρίου

3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – 10ο και 3ο Γυμνάσιο

ΓΕΛ Ανατολής

5o Νηπιαγωγείο Ανατολής

6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων

2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ