Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 08:32
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2023
Εκδηλώσεις

Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις, από την πρόληψη στην αντιμετώπιση

Off

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις. Αίτια, Πρόληψη και Αντιμετώπιση» συνδιοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, αναγνωρίζοντας και κάνοντας πράξη την ουσιαστική σύμπραξη με στόχο την ευρύτερη προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται: Το ζήτημα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων θα εστιαστεί στους χώρους εργασίας και στα προβλήματα που συνδέονται με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Η πρόληψη του φαινομένου των εξαρτήσεων, άλλωστε, δεν αφορά μόνο στη σχολική κοινότητα ή στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και στην ενήλικη ζωή, όπου η εργασία αποτελεί καθοριστικό περιβάλλον διαβίωσης και κοινωνικοποίησης. Το πρόγραμμα εκδήλωσης:

• Ναπολέων Παπαγεωργίου, Κοινωνιολόγος PhD- ΚΕΘΕΑ Ήπειρος- Κινητή Μονάδα, «Πρακτικές Πρόληψης και Αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στο πλαίσιο της εργασίας»

• Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγ. Υγ. Παν/μίου Ιωαννίνων, τμήμα Νηπιαγωγών – Επιστημονικά Υπεύθυνος Κ.Π. «Σχεδία», «Η ατομική και συλλογική στάση ως κρίσιμος παράγοντας πρόληψης των εξαρτήσεων»

• Δημήτρης Καλύβας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος του σωματείου Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά Ν. Ιωαννίνων, «Οργάνωση – Διεκδίκηση – Αλληλεγγύη: Η απάντηση των εργαζομένων για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ