Επικαιρότητα

Τα έψαλλαν σε περιφερειάρχη και δήμαρχο

Off

Τα κάλαντα στον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο της πόλης έψαλλαν διαδοχικά το πρωί, η Φιλαρμονική μπάντα της 8ης Μεραρχίας και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Στο χώρο υποδοχής του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, ο περιφερειάρχης και οι στενοί του συνεργάτες, αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του περιφ. συμβουλίου και περιφερειακοί σύμβουλοι τα… άκουσαν από τη μπάντα της 8ης Μεραρχίας, που δεν έμεινε μόνο στα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, αλλά πέρασε και σε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια.

Ακολούθησε η επίσκεψη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, όπου εκτός από τα κάλαντα, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν επίσης παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια, με τη συνοδεία χορών από τα μέλη του χορευτικού.

Ο περιφερειάρχης τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και με αλληλεγγύη να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες.

Λίγα μέτρα πιο κάτω στην κεντρική πλατεία, στην αίθουσα υποδοχής του κεντρικού δημαρχείου η φιλαρμονική και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών έψαλλαν τα κάλαντα στον δήμαρχο Θ. Μπέγκα, τους συνεργάτες του και τους αντιδημάρχους.

Την παράσταση όμως έκλεψαν λίγη ώρα μετά κάποιοι λιλιπούτειοι φωνακλάδες, που ανέβηκαν τα σκαλιά του δημαρχιακού μεγάρου και  έψαλλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα κάλαντα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων και φυσικά ένα καλό χαρτζιλίκι.

 «Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, πρέπει όλη η κοινωνία να είμαστε κοντά και να δίνουμε δυνάμεις ο ένας στον άλλο, με την ελπίδα ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη χρονιά για τη χώρα μας.

Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία, πρέπει να παλεύουμε με αισιοδοξία. Αλλά πρέπει να στέλνουμε και τα μηνύματα στους έχοντες και κατέχοντες, στην κεντρική εξουσία, αλλά και στην Ευρώπη – γιατί πιστεύω ότι η ελπίδα πρέπει να έρθει για όλη την Ευρώπη-  ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης, δημιουργίας, μείωσης της ανεργίας (όλα αυτά που μας έχουνε λείψει τα τελευταία χρόνια) για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση σαν Έλληνες πολίτες, σαν Ευρωπαίοι πολίτες», ανέφερε στο μήνυμά του ο δήμαρχος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου