Επικαιρότητα

Νέο τοπίο στις δημοτικές εκλογές στο Μέτσοβο

Off

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου στο δήμο Μετσόβου με την επισημοποίηση της συνεργασίας των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ανακοίνωσαν την κοινή τους πορεία και κάθοδο  στις εκλογές.

Η νέα δημοτική παράταξη θα τιτλοφορείται ως «Συμμαχία Προόδου» και επικεφαλής της αποφασίστηκε να είναι ο Θεόφιλος Σούλτης, που θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη διεκδίκηση του δήμου Μετσόβου, έχοντας στο πλευρό του τον άλλους δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σήμερα Σπύρο Βασιλείου και Απόστολο Μπιτούνη αντίστοιχα.

«Η νέα παράταξη δημιουργήθηκε από τη συνένωση τριών υφιστάμενων δημοτικών παρατάξεων που ήδη εδώ και 1,5 περίπου χρόνο συνεργάζονται σε όλους τους τομείς. Η ήδη επιτυχημένη συνεργασία τους αποτελεί ουσιαστικά και τον πυρήνα του όλου εγχειρήματος αλλά και τη κινητήρια δύναμη για να αλλάξει ο δήμος Μετσόβου.

Η νέα παράταξη γνωρίζει πολύ καλά τις παθογένειες που υπάρχουν στο δήμο Μετσόβου, έχει δώσει ήδη πολλές μάχες με τη ¨στασιμότητα¨ που επικρατεί στο δήμο τα τελευταία χρόνια και ευελπιστεί μέσα από τη δημοσίευση του προγράμματος της να πείσει εκ νέου την πλειοψηφία του δήμου Μετσόβου να την στηρίξει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Οι συζητήσεις για κοινή κάθοδο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και κοινό σημείο επαφής θα έλεγε κάποιος, ότι ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία του δήμου Μετσόβου και τα οποία τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δημοτική αρχή του κ. Τζαφέα, φτάνοντας μέχρι την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με προσφυγές για τον διαχειριστικό έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Λίγο μετά το Πάσχα η «Ε» και το ITV σε αποκαλυπτικά τους δημοσιεύματα είχαν αναφερθεί στις εξελίξεις στον δήμο Μετσόβου τόσο σε επίπεδο αντιπολίτευσης και στις συζητήσεις που ήδη διαλαμβάνονταν για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου, όπως κι έγινε, όσο όμως και ενόψει της φημολογούμενης υποψηφιότητας, ως επικεφαλής μίας νέας δημοτικής παράταξης της Μαρίας – Χριστίνας Αβέρωφ, κόρης του τέως δημάρχου Μετσόβου, βουλευτή και ευρωβουλευτή Ιωάννη Αβέρωφ.

Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναρτηθεί και σχετικά σχόλια με ευχές για καλή δύναμη και επιτυχία, αλλά και φωτογραφίες από συναντήσεις της κας Αβέρωφ τις ημέρες του Πάσχα στο Μέτσοβο. Μεταξύ άλλων και από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που είχε επιβεβαιώσει και αυτή τις φήμες περί καθόδου και υποψηφιότητας της κας Αβέρωφ.

Τέλος, προς το παρόν άγνωστες παραμένουν οι βουλές του νυν δημάρχου Κων. Τζαφέα που συνεχίζει τη θητεία του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται και αυτός σε διαδικασία συγκρότησης του νέου ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία. Ο δήμος Μετσόβου αναμφίβολα θα είναι ένας από τους περιφερειακούς δήμους των Ιωαννίνων, που η εκλογική μάχη θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και ως εκ τούτου οι εξελίξεις των επόμενων μηνών, αναμένονται με αντίστοιχη προσμονή.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ