Επικαιρότητα

Κυκλοφοριακή αγωγή… από τα πρώτα χρόνια

Off

Με μία ακόμη εκπαιδευτική δράση, την τελευταία για την τρέχουσα περίοδο που ακολουθεί το σχολικό έτος, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων ολοκληρώνει τα σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης με επίκεντρο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών στην Ακτή Μιαούλη.

Από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, με βάση το πρόγραμμα επισκέψεων που έχει καταρτιστεί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δεκάδες νήπια από δημόσια και ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, που θα έχουν τη δυνατότητα μίας βιωματικής εμπειρίας και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, όπως ανέφερε ο Γεώργιος Τάσης, αστυνόμος Α’, αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων. Σε διπλανό χώρο, που παραχώρησε ευγενικά το ξενοδοχείο Du Lac, υλοποιείται και ένα σκέλος του θεωρητικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, με τη χρήση και ενός ειδικού τάπητα στον οποίο υπάρχει έμφαση στην ασφαλή κίνηση πεζών και ποδηλατών, στους κυκλικούς κόμβους.

«Προσπαθούμε ως Τμήμα Τροχαίας στο μέτρο που μας αναλογεί να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση της κυκλοφοριακής αγωγής από την ευαίσθητη νηπιακή ηλικία μέσα από παιγνιώδεις δράσεις, που γίνονται πιο εύκολα κατανοητές από τα νήπια», ανέφερε ο κ. Τάσης, που εξέφρασε ευχαριστίες για τη συνεργασία στην υλοποίηση των δράσεων από τον Σεπτέμβριο μέχρι κι το τέλος Μαΐου, προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και το ξενοδοχείο Du Lac.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ