Ήπειρος

Διατηρήσαμε και βελτιώσαμε τη λειτουργία του νοσοκομείου

Off

Την απόφασή του να στραφεί νομικά σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας και κατά παντός υπευθύνου, διεκδικώντας αποζημίωση για την επαγγελματική και ηθική βλάβη που υπέστη, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα Λ. Γεωργόπουλος, που ειδοποιήθηκε μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης των διοικητών, ότι παύεται από τα καθήκοντά του. 
Ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στη διαδικασία της δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι επρόκειτο για μία προειλημμένη απόφαση και πρόσθεσε, ότι και ο ίδιος και άλλοι διοικητές που επίσης παύτηκαν από τα καθήκοντά τους, θα διεκδικήσουν αποζημίωση.
«Αυτό που ζήσαμε όλο το 2015 με την ψυχολογική πίεση και την απαξίωση του έργου και της προσφοράς μας, με δημόσιες κατηγορίες ήταν απίστευτο. Υποστήκαμε ανεπανόρθωτη ηθική και επαγγελματική βλάβη και θα διεκδικήσουμε δικαστικά, αποζημίωση, ως ηθική δικαίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεωργόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε, ότι το βασικό για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου είναι να οριστεί άμεσα διοίκηση γιατί τα προβλήματα είναι πολύ σημαντικά και η κατάσταση λειτουργίας του νοσοκομείου είναι οριακή.

Ο απολογισμός
Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στον απολογισμό έργου της απερχόμενης διοίκησης τα δύο τελευταία χρόνια, που βρέθηκε ο ίδιος στο τιμόνι του νοσοκομείου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν, όχι μόνο να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο, αλλά να βρεθεί πολύ ψηλά στις λίστες κατάταξης και αξιολόγησης για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.    
«Με λιγότερο και συνεχώς φθίνον προσωπικό, χρήματα στο 35% αυτών που υπήρχαν πριν 5 χρόνια, αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες και σε όγκο και σε βαρύτητα περιστατικών και φυσικά ένα εξωτερικό περιβάλλον λειτουργίας άκρως ασταθές, με ενδεικτικό το ότι στη θητεία μου συνεργάστηκα με 5 διαφορετικούς υπουργούς υγείας. 
Παρά τις δυσκολίες, με σύνεση, αποφασιστικότητα και αρκετή δουλειά μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων πιστεύω ότι διατηρήσαμε και βελτιώσαμε την εικόνα και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Το 2014, το νοσοκομείο μας κατατάχθηκε από το ΥΥ μέσα στα 5 καλυτέρα πανελλαδικά στην κατηγορία του, προσωπικά εγώ στους 5 καλύτερους διοικητές σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με αξιολόγηση του ΕΚΕΠΥ, ενώ το 2015 βραβευθήκαμε στα 10 καλύτερα Νοσοκομεία πανελλαδικά από το νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με το έργο μας στην Αιμοδοσία. 
Ταυτόχρονα, είχα την ιδιαίτερη χαρά 3 διαφορετικοί Διοικητές της Υγειονομικής Περιφέρειας να μας αναφέρουν είτε έως το καλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας είτε ως πρότυπο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της μεγαλύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της Ελλάδας.
Πάνω από όλες τις διακρίσεις όμως, θεωρώ ότι όλοι ήμασταν κοντά στο συνάνθρωπό μας όταν είχε την ανάγκη να του προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό και το μέγιστο δυνατό των επιστημονικών μας γνώσεων. 
Θα μπορούσα να απαριθμήσω αρκετά έργα και δράσεις που έγιναν αυτά τα 2 έτη όπως ενδεικτικά αναφέρω την επίλυση του πληροφοριακού συστήματος μετά από 10 χρόνια, την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου αξιοποιώντας χρήματα κληροδοτήματος, την εξωστρέφεια που επιδείξαμε και τη συνεργασία με 10άδες φορείς εντός και εκτός συνόρων.  
Ωστόσο, πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία έχει τη δική της αντιληπτική ικανότητα, τα τοπικά Μέσα -που δεν έγραψαν αρνητικό σχόλιο όλο αυτό το διάστημα-  αντιλήφθηκαν το έργο ή και την αθόρυβη όταν έπρεπε επίλυση προβλημάτων, οι φορείς που συναλλασσόμασταν μπορούν κάλλιστα να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα, το προσωπικό βίωσε την εργασιακή ηρεμία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και πολλές ακόμη προεκτάσεις του διοικείν και πάνω από όλα οι ασθενείς και οι άνθρωποί τους, ως άμεσοι παραλήπτες των υπηρεσιών μας ήταν οι καλύτεροι κριτές μας. 
Είμαι πολύ περήφανος που υπηρέτησα το ιστορικότερο Νοσοκομείο της Ηπείρου και έναν από τους 10 μεγαλύτερους οργανισμούς της, από τη θέση του Διοικητή, μία μοναδική εμπειρία, μία θέση τιμητική και τεράστιας ευθύνης στην ίδια μου την πόλη.  
Όπως επίσης είναι τιμή μου που παύομαι με αυτές τις διαδικασίες, υπό αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το περιβάλλον», κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου