Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 02:52
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό

Off

Με στόχο την ορθή εκπαίδευση του προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πωγωνίου σεμινάριο «Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ και ορθής χρήσης απινιδωτή», σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από καταρτισμένα και έμπειρα στελέχη του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων που  μετέφεραν στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών, ορθής χρήσης απινιδωτή, καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και επειγουσών παθολογικών καταστάσεων.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία για κατάρτιση του προσωπικού έχοντας σκοπό αφενός τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις δομές που παρέχουν φροντίδα σε συνδημότες μας κι αφετέρου την προετοιμασία όλων των υπαλλήλων ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν άμεσα και ορθά σε κάθε επείγουσα ανάγκη» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν και άλλοι κύκλοι εκπαίδευσης ώστε να καλυφθούν όλες οι Δημοτικές Ενότητες και οι σχολικές μονάδες του Δήμου Πωγωνίου.

Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Καραγιώργου που είχε εργαστεί επί 26 χρόνια ως διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου κι είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος του πρ. Δήμου Δελβινακίου και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου. «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με το Γιάννη Καραγιώργο, έναν από τους στυλοβάτες του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών. Ήταν άνθρωπος δραστήριος, φιλότιμος και κάθε του κίνηση χαρακτηριζόταν από αλτρουισμό» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Τσοβίλης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πωγωνίου για την πρόταση χαρακτηρίζοντας απαραίτητες τις γνώσεις που αποκομίζονται, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά από τα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στον εργασιακό χώρο και τα πρώτα λεπτά είναι καθοριστικά.

Για το Γιάννη Καραγιώργο μίλησε εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ο Ταμίας Παύλος Βασιλείου σημειώνοντας: «Ο τομέας ΕΚΑΒ Δολιανών έμεινε φτωχότερος μετά την αιφνίδια απώλεια του Γιάννη Καραγιώργου που είχε αφήσει το αποτύπωμά του στα χωριά του Πωγωνίου, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές ευθύνης του Τομέα. Είναι δύσκολο να βρεις τέτοιους συναδέλφους και συνεργάτες και το θεωρούμε χρέος μας να τον τιμήσουμε με αυτή τη δράση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου, εκ μέρους του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας Ιωαννίνων, ήταν οι: Χρήστος Σιώλος, Όλγα Σιούλα και Οικονόμου Αθανασίου, ενώ συμμετείχε επίσης η Γερασίδη Ελένη Ουρανία, υπεύθυνη γραφείου εκπαίδευσης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ