Ήπειρος

Ολοκλήρωσε κανονικά τα έργα ΕΣΠΑ

Off

Με εξαίρεση μόνο ένα έργο που έφτασε στο 80% της υλοποίησης του και το οποίο είναι η «οδός των 49 μαρτύρων», ο δήμος Ηγουμενίτσας κατάφερε να ολοκληρώσει το σύνολο των έργων ΕΣΠΑ στις συμβατικές προθεσμίες.
Ωστόσο η οικονομική ασφυξία για την αυτοδιοίκηση, παρά τις πληρωμές των τελευταίων ημερών, που κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερούμενων και οφειλόμενων ποσών προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για την πορεία των έργων σε όλους τους ΟΤΑ. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γ. Λώλος, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο των δήμων, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση για την υλοποίηση της δέσμευσης του αρμόδιου υπουργού κ. Κουρουμπλή περί καταβολής των παρακρατηθέντων, που δόθηκαν έστω με μικρή μείωση λίγο πριν τελειώσει η χρονιά. 
Σημείο αιχμής για το δήμο Ηγουμενίτσας όμως αποτελεί η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, απευθύνοντας έκκληση προς κάθε αρμόδιο παράγοντα να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και το έργο να προχωρήσει στην τρίτη φάση.
Τέλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση για την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα την παράδοση του ΤΕΠ Φιλιατών και την ολοκλήρωση αφενός της προμήθειας του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και αφετέρου την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου