Ήπειρος

Μειωμένη η κίνηση στην αγορά κρέατος

Off

Μειωμένη σε σύγκριση με τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι η κίνηση στην αγορά κρέατος τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, όμως το σημαντικότερο είναι πως συνολικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μία μείωσης της τάξης του 25%! 
Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της πόλης και του νομού ευρύτερα ουσιαστικά κινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν και οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν μέρος των εισοδημάτων τους από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κινήθηκαν όμως με πολύ μεγαλύτερη μετριοπάθεια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων κ. Κονταξής.
«Οι ποσότητες είναι αυτές που έχουν αλλάξει, καθώς ο κόσμος εξακολουθεί να έρχεται και να εμπιστεύεται τα παραδοσιακά κρεοπωλεία. Ψωνίζουν όμως πλέον μόνον τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι», τόνισε αρχικά. 
Ο κ. Κονταξής πρόσθεσε πως ένας από τους λόγους που έχει επηρεάσει την αγοραστική κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία είναι και οι μεγάλες προσφορές των βασικών ανταγωνιστών, που είναι οι μεγάλες αλυσίδες και τα σούπερ μάρκετ, που κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς.
«Δεν έχουμε τη δύναμη να τους ανταγωνιστούμε στις τιμές, όμως το δικό μας πλεονέκτημα είναι η γνωριμία και η προσωπική επαφή και η εμπιστοσύνη του πελάτη απέναντί μας. Η εξυπηρέτηση σε προσωπικό επίπεδο είναι το στοιχείο που αναδεικνύει τη δική μας δουλειά», ανέφερε ο κ. Κονταξής.
Οι τιμές τέλος στα κρέατα κινήθηκαν λίγο – πολύ στα περσινά επίπεδα με το αρνί να πωλείται από 8,90 έως 9,50 ευρώ και το κατσίκι να φτάνει λόγω της έλλειψης περίπου στα 10 ευρώ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου