Ήπειρος

Κινητοποιούνται κατά του νέου Κώδικα

Off

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί ο δικηγορικός κόσμος της χώρας με τους περιφερειακούς Δικηγορικούς Συλλόγους να βρίσκονται σε θέση μάχης απέναντι στο προεδρείο της Ολομέλειας, που κατά περίεργο τρόπο δε συγκαλεί την Ολομέλεια των Συλλόγων. 
Η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που βρίσκει αντίθετους τους Δικηγορικούς Συλλόγους αποτελεί σημείο τριβής με την πολιτική ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης, φαίνεται όμως ότι μπορεί να αποτελέσει και την απαρχή της εσωτερικής κρίσης στους κόλπους του κλάδου. 
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων διεμήνυσε, ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στη σύγκληση της Ολομέλειας, όμως όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Αναστ. Γιογλή, αυτό μπορεί να γίνει βάσει του κώδικα των Συλλόγων, με την προεδρεία πλέον του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που συμπαρατάσσεται με τους περιφερειακούς Συλλόγους.
«Αν δεν συγκληθεί η Ολομέλεια μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, από το προεδρείο, θα συγκληθεί από τους Συλλόγους, όπως προβλέπει ο κώδικας και αποδέχεται και ο πρόεδρος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, που τάσσεται και αυτός στο πλευρό των περιφερειακών συλλόγων. Το σημαντικό για εμάς είναι να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, γιατί με αυτές καταργείται ουσιαστικά το κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και το δικαίωμα της διενέργειας μίας δίκαιης δίκης. Επίσης όμως δημιουργείται μία σειρά προβλημάτων λόγω της επικείμενης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας», τόνισε η κα Γιογλή, που υπεραμύνθηκε της σθεναρής στάσης των περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων.
«Δεν πρόκειται για κάποια συντεχνιακή λογική γιατί εάν ήταν τέτοια θα καταθέταμε τα δικόγραφα και θα εισπράτταμε τις αμοιβές μας. Εμείς θέλουμε να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών για αυτό και τηρούμε τη συγκεκριμένη στάση. Το καλύτερο θα ήταν να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την ιστορία και να έχουμε κοινό βηματισμό. Όσο περισσότεροι σύλλογοι άλλωστε τηρούμε την ίδια γραμμή τόσο περισσότερο πιθανό είναι να πετύχουμε το στόχο μας», ανέφερε η κα Γιογλή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου