Ήπειρος

4 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά στην Άρτα

Off

Δύο αποφάσεις της κυβέρνησης για χρηματοδότηση έργων στην Άρτα, δημοσιοποίησε την Πέμπτη η βουλευτής και υφυπουργός Όλγα Γεροβασίλη. 
Πρόκειται για την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χρ. Σπίρτζης με την οποία δεσμεύεται, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πίστωση ποσού 4.000.000 €, για την εκπόνηση της μελέτης "Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο". Καθώς και για την απόφαση που υπογράφει επίσης ο Χρ. Σπίρτζης με την οποία δεσμεύεται, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πίστωση ποσού 1.000.000 €, για την χρηματοδότηση του έργου "Εγκιβωτισμός ρέματος Κατσαρέλου"
Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία εγκρίνονται τα 4 εκ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης «Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο». 
Πρόκειται για μια απόφαση, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από όλους τους φορείς της περιοχής, που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα συμβάλλει καταλυτικά στο να μην ξαναζήσουμε στιγμές σαν και αυτές του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως σημειώνεται.
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Αρταίων είχε σειρά τακτικών επαφών για το θέμα αυτό στην Αθήνα, τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Υδάτων κ. Γκανούλη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε και με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής κ. Φωτονιάτα, καθώς και με τον κ. Κοτσώνη, Διευθυντή της Δ/νσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικων Έργων της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών (Δ7), που ορίζεται και αρμόδια υπηρεσία για την δημοπράτηση και την επίβλεψη αυτών των μελετών. Τα χρήματα που εγκρίθηκαν αφορούν μελέτες, απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και διαδικασίες δημοπράτησης της κατασκευής των απαιτούμενων έργων. 
Ο δήμαρχος Αρταίων ευχαριστεί δημόσια για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην θετική αυτή εξέλιξη του εν λόγω θέματος την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κα Γεροβασίλη, τους βουλευτές του νομού, την Αντιπεριφέρεια Άρτας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Νικολάου Σκουφά, το ΤΕΕ Ηπείρου καθώς και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και βουλευτές.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου