Ήπειρος

Η κακοκαιρία… έχει μέλλον στην Ήπειρο

Off

Χωρίς πολλά προβλήματα με εξαίρεση τον παγετό που επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς και της δεύτερης ημέρας του έτους, πέρασε για την Ήπειρο το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις προηγούμενες ημέρες. 
Οι χιονοπτώσεις ήταν ασθενείς ακόμη και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει και το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, με τον καιρό να διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά με μικρά διαλείμματα έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων σε υψόμετρο όμως άνω των 1800 μέτρων. 
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στο τι αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όπου για την αντιμετώπιση του παγετού έγινε ρίψη περίπου 600 τόνων αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού από τα μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.
Ο κ. Μαυρογιώργος υπενθύμισε πάντως, ότι ο χειμώνας τουλάχιστον για την Ήπειρο βρίσκεται μπροστά μας καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις συνήθως παρατηρούνται μετά τις 20 Ιανουαρίου.
Τέλος, αναφερόμενος στις δαπάνες της υπηρεσίας τους χειμερινούς μήνες του 2015 και γενικότερα στο σύνολο της χρονιάς είπε πως γίνεται προσπάθεια περιορισμού των δαπανών κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.
«Το 2015 χρησιμοποιήσαμε  περισσότερους από 3000 τόνους αλάτι, που κοστίζει περίπου 30 ευρώ ο τόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου