Επικαιρότητα

Δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες

Off

Σε αποχή μέχρι τις 19 Ιανουαρίου προχώρησαν οι δικηγόροι των Ιωαννίνων μετά από γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου την Τρίτη, εκδηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αναστασία Γιογλή σημείωσε σε δηλώσεις της ότι «κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή και να τραβήξει μπροστά» αναφέροντας ότι στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων. «Παραμένουμε πιστοί σε αυτά που πρεσβεύουμε για δίκαιες δίκες και για δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες» πρόσθεσε.
Κατά την διάρκεια της αποχής των δικηγόρων δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί αφού δεν θα υπογράφονται διαταγές πληρωμής ή εκτέλεσης: «Εμείς οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη μη διενέργεια πλειστηριασμών. Η αποχή μας βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση καθώς δεν θα υπογράφονται εντολές εκτέλεσης τους» είπε η κα. Γιογλή ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και τις κινήσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς: «Οι πολίτες μπορούν να είναι ενεργοί. Εμείς οφείλουμε να τηρούμε το νόμο και να λειτουργούμε σύμφωνα με αυτόν. Γι΄ αυτό άλλωστε ζητούμε και την τροποποίηση των διατάξεων κάτι που ζητάμε καιρό μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει και δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε.
Και το ασφαλιστικό όμως καίει τους δικηγόρους αφού οι εισφορές αναμένεται να είναι υψηλές με το νέο σχέδιοο ειδικά για τους νέους δικηγόρους. Όπως εξήγησε η κ. Γιογλή δεν μπορεί ένας νέος δικηγόρος να καταβάλλει υπέρογκα ποσά τα οποία δεν εισπράττει τονίζοντας ότι χωρίς ενεργούς δικηγόρους δεν θα υπάρχουν έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία. 

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου